Trabzonspor’a yazık oldu

Cardozo’nun atamadığı net iki pozisyon... Neredeyse faul bile yapılmayan bir ilk yarı..

Hücuma geç çıkan, ilerde top kaybedilince geri gelmekte ağır kalan, orta saha ve ileri uç gol atmak için uğraşırken destek vermeyip, sahasında bekleyen, buna karşılık kaptırılan toplara karşı kalesini de savunmada başarısız olan bir Trabzonspor defansı izledik.

Trabzonspor’un ligde ilk üç sıranın 13 puan gerisinde kalmasının, kupadan elenmesinin ve Napoli’den dört yemesinin sebebini bence herkes anlamıştır.

Kasımpaşa adeta yürüyerek Trabzonspor kalesinde gol pozisyonları yakaladı ama onlar da beceriksizliklerinden skoru değiştiremedi.

Mehmet Ekici’nin nefis vuruşu ilk yarının futbolsuzluğunu bozdu.

İkinci yarı Kasımpaşa’nın daha istekli olması, Trabzonspor’un da buna cevap vermesi ile oyun daha süratli ve zevkli hale geldi.

İkili mücadeleler, pas alışverişleri iki takımda da çok iyi işledi. Kasımpaşa pozisyonlar buldu ama bu pozisyonları Trabzonspor’lu futbolcuların ağır paslaşmalarından kaptıkları toplarla oldu.

Mehmet Ekici’ye nazar değmesin aynı dirilikle oynamaya devam ediyor. Yanında Özer olunca daha da aktif hale geliyor.  Trabzonspor fırsatları kullanamayınca biraz şansızlıkla da olsa kalesinde golü gördü ve eline geçen dördüncülük şansını kaçırdı.

Hücum futbolu oynatıyormuş diye methiyeler dizilen Ersun Yanal’a, hücum futbolu topu kaptırdığın yerde ileri uç elamanlarının baskısı ile olur, bunu da yapabilmek için uygun futbolcuların olması gerektiğini hatırlatmak lazım..

Futboldan gelmemiş arkadaşların takımları yönettikleri için onları konuşma ile ikna ediyorsun ama bizler gerçeği görüyoruz..

Erkan Zengin organize olmuş bir kadroda sırıtmaz ve faydalı işler yapabilir. Ama alınış şekline ve verilen paraya bakılırsa bütün kilitleri çözecek, takımını sırtlayacak yıldız futbolcu havası yapıldı. Erkan Zengin asla yıldız bir futbolcu değil ve maçta sahanın en verimsiz futbolcusuydu.

Erkan Zengin’in ondan ne beklendiğini, kendisinin neler yaptığını düşünme vakti geldi.  Erkan bu kadar para ediyorsa Mehmet Ekici’nin kaç para etmesi gerekir?