Trabzonspor'daki sıkıntılar

Trabzonspor'da sıkıntının yapılanmada olduğu açıkça gözüküyor ..

Orta saha doldurulmuş ama santrafor oynayacak futbolcu yok.. Stoper bolluğuna karşılık sağ açıkta forma giyecek tek bir isim yok .. Kimi oynatacagım diye zorlandığın iki tane süper kalecin var ama verdiğin Egemen'in yerini dolduramamışsın .. Adrian, Alanzinho ve Sapara gibi teknik ancak mücadele gücü az kaliteli oyuncuların var ama, onların yapmadığı savaşı yapacak yardımcı koşan adamları almamış, 35 yaşındaki Zokora'dan koşmasını beklemişsin .. Bu kadar hata yapıp da başarı beklemek gibi saflık içersinde olmuşsun ve taraftara hayal pompalamışsın..

Sorumluların net hataları bunlardır..

Neyse olan olmuştur hataları bilip düzeltme yoluna gidilirse yapılanma kısa sürede olacaktır..

Yapılan sporun ismi TAKIM OYUNU. Ne demek bu?

Bir tarafın eksiğini diğer tarafın fazlalığı ile örtüp sanki hatasız bir makine haline getirmektir .. Yani herkes çok koşacak demek. Bu "Pası kim atacak" sorusunu beraberinde getirir ..

Tabi bunlar tecrübe işidir..

Şu asla unutulmamalıdır.. Trabzonspor para ile kimseyle yarış yapamaz.. doğasına ve çıkışına hakarettir.. Yerli insanı ile kaliteli yabancıyı harmanlayıp başarıya odaklanmalıdır.. Doğrusuda budur.. Trabzonspor yabancı futbolcu çöplüğü olmuştur. En büyük kanburu da budur .. Kaliteli ve örnek olacak yabancının fiyatının ne olması da çok önemli olmamalıdır..

Kısaca Trabzonspor kadrosu ayıklanıp 1461 deki futbolcular ve eksik gördüğümüz yerleri parasını düşünmeden alınacak kaliteli futbolcularla takviye edilir, günü düşünürken geleceği de planlarsa mutlaka başarılı olacaktır..

xxx

Üst yapı başarısı için bunlar yapılırken gelecek için de gençleri yetiştirecek planlamalar yapılmalıdır.. Bunun içinde alt yapı organizasyonları çok iyi olmalıdır..
Diyebilirsiniz ki, Trabzonspor zaten alt yapısı ile beğeni toplayan ve başarılı olan bir camiadır.. Evet çok doğru ama hala 1900'lü yıllardan kalma çalışmalarla alt yapıdan başarı bekleyen bir camia görüntüsündedir..

Hala ÖZKAN SÜMER’in Trabzonspor'a futbolcu yetiştirip başarıyı yakalayacaklarını düşünmek gibi hata içindedirler.
Evet Özkan Sümer, Trabzonspor'un bir değeridir alt yapı kurulmasının da mimarıdır.. 20 sene evveline kadar da başarılı olmuştur.. Ama dünyanın değiştiği, yetişen çocukların artık bilgisayar ve sanal alemin içine doğduğu, duygu ve bakış açılarının ve yetişme tarzlarının farklı olduğunu bilmek, yaşamak ve anlamak gerekir.. İşte Özkan hacamızın bu şartlar altında misyonunu başka yere kaydırması gerekir.. Kaydırmadığını ve pozisyonu korumak için mücadele ettiğini yıllardır herkes bilir.. Bu mücadeleyi de Özkan Sümer hep kazanmıştır..

Özkan Sümer kendi mücadelesini kazanmıştır ama kaybedende hep Trabzonspor olmuştur.. Sadri Şener'in veya gelecek yönetimlerin Trabzonspor'un en büyük sıkıntısının burası olduğu gerçegini bilmeli ve ona göre davranmalıdır..

Alt yapısı modernize edilip günün şartlarına uygun hale getirilmemiş Trabzonspor'un geleceğinin olması mümkün değildir.