Trabzonspor’un bu sene mazereti yok

Kamp süresince oynanan hazırlık maçlarındaki görüntü, taraftarı çok da memnun etmemiş görünüyor. Üstüne üstlük de rakiplerin mirasyedi gibi paralar harcayarak yaptığı transferler Bordo-Mavili taraftarı iyice umutsuzluk içine sokuyor.

Dolayısıyla bu transferler Trabzonspor başkanını baskı altına alıyor. Tanıdığımız, bildiğimiz, başkanımız da taraftarının baskısına üzülerek (!) giden golcüsünün yerini hemen doldurmak adına paranın gözünün yaşına bakmadan N’Doyo adlı oyuncuyu acele ile transfer ederek santrfor sorunu hallediliyor. Taraftar biraz olsun nefes alıyor.

Şahsi görüşüm ilk etaptaki maçların görüntüsünün iyi olmaması. Tecrübelerime dayanarak bu tablonun Trabzonspor için olumlu olduğunu söylemek istiyorum. Ayrıca medyanın bize çok ilgi duymaması olumlu ve bu olumlu gidiş kendini lig başlayınca gösterecektir.

Trabzonspor’da hala eksikler var. Acilen libero eksiğinin giderilmesi gerekir. Beklerde sıkıntısı var. En kalabalık tarafı orta saha.

Yasin ve Soner’in takıma iyice yerleşmesiyle Trabzonspor yeni Türk yıldızlara sahip olacaktır.

Takımda yine de görünmeyen sorunlar var. Bunlardan bir tanesi; N’Doyo’nun alınmasında Şenol Hoca ile Sadri Şener arasındaki diyaloğun ne olduğunun bilinmemesi. Yarın bu olumsuz şekilde medyaya çıkacak mı çıkmayacak mı merak ediyoruz.

Şenol hocanın çağırdığı söylenen Giray Bulak konusu henüz halledilemedi. Ücrette mi sorun çıktı, Giray hoca mı gelmek istemedi, yoksa yönetim içinden istemeyenler mi oldu?

Görülen şey Şenol hocanın kafasının rahat olmadığı. Lige başlarken Sadri Şener yönetimi ile Şenol Güneş arasındaki diyaloğun bugünkünden daha iyi olması gerekir.

Çünkü bu sene geçen yılki gibi mahkeme salonları olmayacak. Kafa sahanın içinde olacak, taraftara artık mazeret üretilemeyecek. o yüzden sahada alınacak olan neticeler çok daha önemli.

Taraftarı bilmem ama şahsi görüşüm bu seizon her senekinden daha olumluyum. Gelen santrforun da Trabzonspor’a yararlı olacağı düşüncesindeyim.

Bir başka konu da Burak Yılmaz mevzunun artık taraftarının gündeminden çıkması gereğidir. Çünkü o artık Galatasaraylı bir oyuncu. Taraftar dikkatini kendi takımı üzerinde toplamalıdır.

Başkanımızın ve yönetimin Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yaptığı bu çılgın transferleri karşısında ‘altta kalmayalım’ düşüncesi içinde olması, bana göre Trabzonspor’un sonunu hazırlar. Hiçbir akıllı Trabzon taraftarı da yarış peşinde değildir. Genç ve Türk oyuncuların alınması olumludur.