Trabzonspor’un en büyük sorunu gol

Geçtiğimiz sezon içinde Trabzonspor Başkanlığı’na seçilen Muharrem Usta, iyi bir insan ve takımı için iyi şeyler yapmak istiyor. Ancak bu sezon başında yapılan teknik direktör tercihindeki Ersun Yanal isminin doğru bir seçim olmadığını ve “aynı su ile iki kez yıkanılamayacağını” daha önce de Trabzon’da 2 kez görev yapmış olan Ersun Yanal’ın beklentileri karşılamasının zor olduğunu defalarca söyledim. 2106- 2017 sezonunun ilk yarısında Trabzonspor’un on altı maçlık periyoduna baktığımız zaman ise beş galibiyet, üç beraberlik ve almış olduğu sekiz mağlubiyet ile tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşadığını açıkça görebiliyoruz. Trabzonspor’un sezonun ilk yarısındaki performansını incelediğimizde atılabilmiş olan sadece on iki gol ile en büyük sorununun gol yollarındaki başarısızlık olduğu, apaçık belli oluyor. Bordo-Mavililer ligin ilk yarısında atmış olduğu on iki gol ile Süper Lig’in en az gol atan takımı durumunda. Bu da açıkça gösteriyor ki, Trabzonspor’da gol umudu olarak bulunan N’Doye, Suk, Bero, Muhammet Demir gibi oyuncular bu takımın gol ihtiyacını karşılamaktan çok uzaklar. Bordo-Mavililer’in en önemli şansı Onur Kıvrak gibi iyi bir kalecisinin olması. Sezon başında transfer edilen Jan Durica ise savunma bölgesi için doğru bir isim olurken, kaleci Onur ile birlikte yenilen gol sayısının yirmi rakamında kalmış olmasında önemli bir katkı sağladılar.

Ligin ikinci yarısı için Trabzonspor’un öncelikle çok iyi bir santrafor ile birlikte en az bir tane hücuma yönelik kanat oyuncusu ve yine gole yönelik iyi bir orta alan oyuncusu transfer etmesi gerekir. Eğer ki gol sorununu giderecek yeni oyuncuları devre arasında kadrosuna katamazsa, ligin ikinci yarısında küme düşmemek için mücadele eden bir Trabzonspor takımı izleyebiliriz.

Geçtiğimiz yılın golle ilgili istatistiklerine baktığımızda, Süper Lig’den TFF 1.Lig’e düşmüş olan Eskişehirspor, Mersin İdman Yurdu ve Sivasspor takımlarının ligin ilk yarısında şu anki Trabzonspor takımından daha fazla gol atmış olduğunu da hatırlatmak isterim.