Transfer pazarında neler oluyor?

Galatasaray yaptığı transferlerle olağanüstü bir gündem yarattı. Son Hamit Altıntop transferiyle de Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe’yi, bu pazarda burun farkıyla geride bıraktı. Aykut Kocaman Hoca, “Ben Hamit’in Fenerbahçe’ye gelmesini engellemedim. Üstelik kadroya katmak istedim. Ama Hamit Altıntop, Galatasaray’ı tercih etti.”

Bu ne demek oluyor?

Aykut Kocaman istedi, Hamit Altıntop Aykut’u istemedi.

Ben transfer sezonundaki yabancı futbolcu isimlerini alt alta koyduğum zaman sayısını unutur oldum. Kimler geliyor, kimler gelmiyor kafam karıştı. Her transfer sezonunda hep bunlar oluyor. Tabi-i ki; kadroları güçlendirme adına Şampiyonlar Ligi’ne baş koymuş başta Galatasaray ve Fenerbahçe çok önemli yabancı futbolcuları ekibine katmak ister. bu doğaldır.

Ben Fenerbahçe cephesine bakacak olursam; geçtiğimiz yıllarda çok paralarla transfer yapan Fenerbahçe Dia’yı bonservisine verdiği paranın altında bir rakama elden çıkardı. Bienvenu’yü aldıklarında Aykut’un isteği doğrultusunda olmuştu bu transfer. Fenerbahçe’ye geçtiğimiz sezon ne verdi diye bakacak olursak, bana göre koskoca bir fiyaskoydu. Yalnız bu oyuncu mu? Sow’un da bundan farkı yoktu. Şimdi Kuyt’ı aldı Fenerbahçe.. Aman efendim, havaalanlarında kitlesel karşılamalar... Sanırsınızki Fenerbahçe Messi’yi transfer etti. Bu adam yıllarca Liverpool’da başarılı oldu. Ama son kullanım tarihine bakacak olursak, Fenerbahçe’ye vereceği katkıyı merak içinde bekliyorum.

Son Avrupa Şampiyonası’nda kendi milli takımı Hollanda’da son dakikalarda sağbekte görev alır oldu. Bize göre önemli olan Kuyt, Hollanda Milli Takımı’na göre ıskartaya çıkmak üzereymiş. Mehmet Topal’la orta saha takviyesi, bana göre transferin parasal anlamdaki görüntüsü biraz fazla.  Yobo’nun transferinin ne olacağı meçhul. Yılan hikayesine döndü.

Beşiktaş’tan alınan Egemen cengaver ve saha verileri çok iyi. Sanırım Fenerbahçe’de de öyle olacak. Ziegler gitti, Hasan Ali geldi. Umarım giyeceği formanın altında ezilmez, Ziegler’i aratmaz.

Kısacası Türkiye’deki transfer pazarı her yabancı futbolcunun ülkemize gelmesi için çok önemli bir lig görüntüsü vermeye başladı. Şu da biline ki; yabancı futbolcuların çoğu Türkiye’de oynanacak maçlarda lay-lay-lom gibi geçecek beklentilerde olmasınlar. Türkiye’de futbol olağanüstü sert oynanıyor ve bu görüntüde olağanüstü bekletileri olan büyük kulüplerin seyircileri işler iyi giderken havaalanlarında karşılarlar, işler kötü gittikten sonra bir Allah’ın kulu havaalanlarında uğurlamaya gelmez.