Transferde doğru işler yapılıyor

Tecrübe ile sabittir ki, “Eskiyi tamir etmek yeniden yapmaktan çok daha zor ve pahalıdır..” Trabzonspor’un durumu da böyle.. Sayın Başkan ve yönetim önce içerdeki yükü hafifletecek, saha neticeleri ile camianın moralini yüksek tutacak ve yeni sezona yarışmacı takımı kuracak.  Bakıldığı zaman yolda diken çok. Yaşananlara bakılırsa şansın da yardımı ile doğru hamleler geliyor gibi. Mbia gibi her konudaki problem çok az zararla atlatılmış, Trabzon hem 3 yıl ödenecek paradan hem de bonservisten yüklü bir para kazanıyor.

Futbolculardan istenen feda kulüpten çıkacak parayı biraz aşağı çekti. Belki kısa sürede Cavanda’dan da kurtulma pozisyonu doğabilir. Bu arada transferler de yapılıyor.  Mesela Muhammet Demir.. Hem yaşı itibarı ile hem de futbolu ile Cardozo ile birlikte faydalı olma ihtimali yüksek.  Güray ise eğer uyum sağlarsa Trabzon’un en çok para harcadığı ve kapatamadığı sol bek tarafını kurtarabilir. Zaten çok da maliyetli değil. Bence alınırken verilenlere ödenecek paralarla çözüldü gibi. Belli ki başkan ve yönetim ekonomik olarak nefes almak peşinde ve bence doğru yapılıyor.

Yalnız şöyle bir durum var; bu yapılan hamleleri doğru kabul eden bir kesimin yanında ‘bana ne kardeşim sahada sürünüyoruz’ deyip tepki verenler de var. Sayın Başkan ve yönetim ekonomik olarak ne kadar doğru hamle yaparsa yapsın, saha neticeleri ile taçlandırılmazsa taraftarı hiç memnun etmeyecektir.. Dikkat derim.

Her yazımda ifade ettiğim gibi, Trabzon’un ilk önce savunmasını kurması gerekiyor. Kalenin duvarları yıkılmazsa mutlaka savaşın galibi savunması yıkılmayan olur.

Hami Mandıralı bunu dikkate almalı.

Hami’ye teknik direktörlük apoleti verildiyse, attığı gollerden çok, kısa süreli görevinde orta sahayı Bourceanu ve Zeki ile takviye edip, Adrian’ı serbest oynatarak aldığı neticelerden ileri geliyor.. Hatırlatayım dedim..