Transferi Aykut’la beraber yapın

Fenerbahçe bu sezon futbol adına beklenen hiçbir şeyi vermezken, ligin bitimine bir kala gelecek sezon için harekete geçilip, transferlere yöneldi. Transferlerden önce Aykut Kocaman’ı takımın başına getirmesi gerçekleşir gibi oluyor. Ben daha önce Aykut Kocaman’ın Fenerbahçe’nin başına gelmesinden yana fikrimi beyan etmiştim. Başakşehir karşısında seyrettiğim Atiker Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu olduğu andan itibaren Aykut Hoca’ya olan güvenim çok daha sağlamlaştı.

Son 2 sezonda Advocaat’ın da, Pereira’nın da başında olduğu Sarı-Lacivert formalı takımlar futbol adına hiçbir görüntü sergileyemezken Aykut’un sistem ve taktik anlayışı bana İtalyanlar’ın Juventus takımını hatırlattı. Aykut Kocaman’ın Konyaspor’u sağlam savunma anlayışının yanı sıra, orta saha organizasyonunda hücum ve savunma desteğini iyi bir şekilde sergilerken, Başakşehir’in de oyununu kilitledi. Uzatmalar sonundaki penaltılarla da hakettiği Ziraat Türkiye Kupası’nı Konyaspor’un müzesine götüren oldu.

Fenerbahçe’nin kulüp mantığı, transferlerde hep flaş isimleri, şöhretli yıldız futbolcuları kadrosuna katmakla ün salmıştır. Yalnız hatırlatmak isterim, yaşlı şöhretli yıldız futbolcuyu bu taraftar istemez arkadaş. Fenerbahçe ne çektiyse hep yaşlı şöhretlerden çekmiştir. Bekleneni veremezlerken olağanüstü ağırlıkta dolarlar alarak adeta Fenerbahçe’nin kasasını boşaltmışlardır. Eğer tekrar aynı hataları yaparlarsa, Aykut Kocaman değil, Mourinho gelse başarı biraz hayal olur. Onun için derim ki, transferleri sadece yöneticiler yapmamalı, başta Aykut Kocaman’ın istedikleri oyuncular gelsin derim.

Fenerbahçe, Brezilyalı çok şöhretli oyuncuların peşine düştü. Eğer Alex’i aratmayacaksa buyursunlar başımızın üzerinde yerleri var. Ama Josef gibi “ne kokar ne bulaşır” tarzındaki oyuncular, Brezilyalı değil uzaydan da gelse gene hüsran olur.

Kısacası Fenerbahçe yönetiminin gelecek sezon için yetenekli ve genç futbolcuları kadrosuna katarsa o zaman Aykut Kocaman da aslanlar gibi beklenen başarıyı elde eder.