TRT hakkını verdi...

TRT kamu yayıncılığının hakkını ne kadar veriyor sorusuna cevap olacak bir gün yaşandı dün. TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı devir teslim töreninde muhteşem bir iş yaptı. Bir sürü noktadan canlı yayın yaptılar, helikopter ve 2 motosikletli ekiple kesintisiz ve zengin görüntüler geçtiler. 

Üstelik bunu yaparken tüm kanallarla görüntü de paylaştılar. İsteseler helikopter ve motosiklet görüntülerine deve dişi gibi herkesin gözüne girecek logo basma imkanları vardı, bunu da son derece estetik ve şeffaf logoyla yaptılar. Kamudan aldığını kamuya zarif bir şekilde aktarmak güzel bir fikir...

***

Ak Parti Kongresi’nde TRT’nin örümcek kamera kullandığı yazılıp çizildi ya, çok eksik bırakılmış bir bilgi bu. Kongre salonu içi ve dışına kurulan yayın masalarının yarattığı farkı gördük ama bir de göremediklerimiz var. Mesela gelecek yıllarda hayatımızın ayrılmaz parçası olacak 3D sistemi için çalışma yapıldı.

3D yani 3 boyutlu çekim yapabilen 3 kamerayla Kongre kayıt altına alındı. 4K yayın da geleceğin en parlak işlerinden biri. İlk kez 2014 Dünya Kupası’nda 4K çekim yapıldı. Daha 4K yayını alacak televizyon sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor, bunu alıcılara aktaracak sistem de yaygın olarak kurulu değil.

TRT Haber ve Spor Dairesi Başkanlığı geleceğe bir yatırım yaptı ve Kongre’yi 4K olarak da çekti. Herkes şimdiki zamandan değer bulmaya çalışır, gelecek için yapılan bu iki hamleyi takdir etmemek mümkün değil. Teşekkürler TRT...

Güllerin yeni savaşı...

Kanal D’nin yaz sezonunda başlayan dizisi Güllerin Savaşı bir Salı gecesinden daha birincilikle çıktı.

Zaten Dünya Kupası’nda çakışan final maçlarından biri hariç hep zirvede yer aldı Güllerin Savaşı. Buraya kadar hepsi iyi ama sonrası ne olacak? Kanal D’nin yeni sezonda iyi gün ve saat vermesi gereken bir dizisi daha oldu. Daha önce yazmıştım Küçük Ağa zaten salı gecelerinin birincisi.

Eğer Kanal D Güllerin Savaşı’nı PT2’ye koyarsa domino etkisi Star Tv’de Kurt Seyit ve Şura gidecek. Eğer Kanal D yıllar sonra boşa çıkan çarşamba günlerinde iki iyi işi arka arkaya yayınlarsa bu kez Show Tv başta herkesin akışı etkilenecek.

Yani Güllerin Savaşı yeni bir gün ya da saatte yeni bir savaş verecek.

Televizyon yöneticiliği biraz teknik direktörlük gibi. Elinizdeki futbolcuları form durumlarına göre en verimli olacakları yerde oynatmak zorundasınız ya, kanallarda en iyi işlerini en doğru gün ve saatte oynatmak zorundalar....