TRT’ye vur ama dinle...

HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş “Sanki biz aday değiliz” dedi ve TRT’nin kendilerine hiç yer vermediği iddiasıyla TRT’den şikayetçi oldu. Resmi propaganda dönemi 11 Temmuz’da başlıyor yani şu an adayların çalışmaları seçim propagandası sürecinde değil, bu birinci haksızlık. İkincisi, yayın süreleriyle ilgili verilen dakikalık rakamlar. Tüm dünyada icranın aldığı yayın süresi her zaman muhalefetten daha fazladır. Düşünsenize, süreler eşit olsun diye TRT ya bazı açılış ya da etkinlikleri yayınlayamayacak ya da yayın süresi eşit olsun diye muhalefetin her konuşmasını ya da belde belediyesinin lokanta açılışını bile haber yapacak. İcranın haberleri daha fazla olur dememin sebebi şu:  Dışişleri ya da Enerji ya da Sağlık bakanlarının yaptığı açıklamalar, aldığı kararlar   tüm ülkeyi ve vatandaşları etkiler ve bu yüzden de daha fazla haber olur. Haberlere süre açısından bakmak aslında herkese hata yaptırır. Mesela TRT, CHP’de yaşanan çatı adayı tartışmaları ve kavgalarını günün en uzun süre yayınlanan haberi yapsa CHP, “Yaşasın, en uzun süre bizim haberimizi yaptılar” diye sevinir mi? TRT haber süresinden şikayetçi olanlar için tek bir gün söylediğim tarz haber yapsın görürsünüz tartışma biter, aman haberimizi yapma çağrıları başlar.

Kariyer yönetmek

Meryem Uzerli, Türkiye’de ekranda olmadığı dönemde kariyerini en iyi yöneten isim oldu. Muhteşem Yüzyıl’ı bırakıp gitmesi, tükenmişlik sendromu tartışmaları ve tek başına anne olmasının ardından unutulmamayı başardı. Bazen Instangram’da peruklarla sarışın, kumral oldu, tüm gazetelere haber oldu. Bebeğini dolaştırırken ya da sokakta resimler paylaştı, ne yaptığını yazdı ve bu sayede adını gündemde tutmayı başardı. Acun Ilıcalı, Meryem Uzerli’yi ekranlara dönmeye ikna etmiş. Doğruysa büyük başarı ve reyting garantili bir iş olur. Meryem Uzerli, Türkiye’de, televizyonların dibinde yaşayıp da kariyer yönetemeyenler için harika bir örnek ve çok kişinin ders alması gerekir.

Neymar reytingi mi Brezilya reyting mi 

Brezilya en büyük yıldızını sakatlığa kurban verdi. Bu saatten sonra geri sayım başladığı için reytingler düşmez. Baksanıza futbol kalitesi vasat olan Hollanda- Kosta Rika maçı bile AB’de gün birincisi oldu.

Eğer Neymar ilk maçta sakatlanmış olsaydı belki derdim ama bu saatten sonra sonu değişmez...