TRT’ye vur ama mantıkla...

İddia şu: TRT Haber’in Ankara’da Türk bayrağı yakıldığını gösteren haberi eski bir eylemden alınmış bir görüntüdür ve kurum manipülasyon yapmıştır.” 

 

Kurum’dan gelen yanıt şu:

Görüntüler MOBESE kameraları tarafından Ankara’da Meşrutiyet Caddesi’nde 31 Mayıs 2013 tarihinde kayıt edilmiş ve TRT Haber ekipleri tarafından elde edilerek canlı yayına verilmiştir. Görüntülerde herhangi bir montaj yoktur. Ham kaset uzun olduğu için sadece bayrak yakma anı ekrana yansıtılmıştır.

Söz konusu bayrağın orada bulunan bir banka şubesinden cam kırılarak çalındığı değerlendirilmektedir.” Açıklamada son bir madde daha var, o madde de TRT’nin böyle kritik bir olayda manipülasyon yapıp, kurumun saygınlığına gölge düşüreceğini düşünmenin hayatın gerçekleriyle bağdaşmadığı...

***

Bu son maddenin üzerinde bir miktar düşünmek lazım... TRT Haber ve TRT artık uluslararası yarışmalarda ödül alacak bir yayın kalitesine ulaştı. Sadece ekran önünde değil internet ve digital dünyada da başarılı işler yapıyorlar.

Meclis Taksi her partiden milletvekillerini ekrana taşıyor, konuşulanlara müdahale edildiğine dair muhalefet vekilleri dahil kimseden şikayet gelmedi.

Haber programlarının daimi konukları no name isimler değil her kanalda her programda konuk edilen isimler. Hayatın gerçekleriyle bağdaşmak cümlesi bu bilgilerle daha anlamlı hale geliyor.

***

Kimse TRT’nin her yaptığını beğenmek durumunda değil. Çok fazla kanal, çok fazla program yapılıyor ve içlerinde yeterince iyi ya da daha iyi olabilecek yayınlar var elbette. Mesela TRT’nin yurt dışından aldığı çeşitli belgeseller var. Bana sorsanız çok daha iyi ve çok daha fazla seyirci toplayacak belgeseller bulabilirler.

 Programlar, kanallar, spor yayını ya da yorumcularına dair fikir yürütülebilir ama haber dediğiniz zaman işin rengi değişiyor...

Gerek TRT 1 ana haber gerekse TRT Haber’in yapacağı en ufak bir hata, çarpıtma bugüne kadar sağlanmış başarıları yok eder. Sizce TRT Genel Müdürü’ne ya da TRT Haber yöneticilerine böyle bir şey yaptırılabilir mi?