ABD Baþkaný Donald Trump’ýn 2020 Baþkanlýk Seçimi ekibi ile Pentagon’da yerleþik ve Amerikan Kongresi’ndeki Siyonist lobi ile þekillenen “derin yapý” arasýnda süren kavganýn, “ekip” tarafýndan kazanýlmýþ olmasý, tarihin kýrýlma noktasýdýr.
2020 Seçimi için çalýþmalarýný sürdüren ekibin bir yýl önce hazýrladýðý rapor netti: Amerikan halký, ülkesinin dünya jandarmasý olmasýndan memnun deðil, adýný bile tam bilmediði ülkelerde süren savaþlara karþý, mali kaynaklarýn içteki refah için kullanýlmasýný istiyor.
Tercümesi, “bizi Beyazsaray’a taþýyan “Büyük Amerika” sloganýný güçlendir, yeni-izolasyonizme sarýl, askerleri çek, bölgesel barýþ veya savaþlarý bölge aktörlerine býrak…”
Trump bu raporu aldýktan sonra üç adým attý: Afganistan’da Taleban ile görüþme süreci, Kuzey Kore diktatörü ile buluþmalar ve 2018 Aralýk’taki Suriye’den çekilme açýklamasý.
Amerika’daki “derin yapýlanma”, Taleban görüþmelerini sýkýþtýrdý, Suriye’den çekilmeye ise, Ýsrail/Siyonist lobi engel koydu.
Ýçinde bulunduðumuz ekim ayý, Trump’ýn 2020 Seçimi’ne odaklandýðýný,etrafýný sarmýþ evanjelik yapý, hatta Siyonist damadýný bile dinlemediðini gösterdi.
10 Eylül 2019; Trump evanjelik-siyonist lobinin “þahin” ismi Güvenlik Baþdanýþmaný John Bolton’u görevden aldý. Bolton, Afganistan savaþýný geniþletmek, Pakistan’a da saldýrmak, Ýran’la askeri hesaplaþmayý gerçekleþtirmek, Türkiye’ye askeri abluka kurmak istiyordu, bir gecede gitti.
6 Ekim 2019: Diplomat Zalmay Halilzad, uzun bir aradan sonra Ýslamabad’da 12 kiþilik Taleban delegasyonu ile görüþtü ve Afganistan’da siyasi çözümün saðlanmasý, buradaki ABD askerlerinin en hýzlý þekilde çekilmesi sürecini baþlattý.
1 Ekim 2019: Fransa Cumhurbaþkaný Macron devreye girdi, Trump-Ruhani ekipleri dört maddelik bir metin üzerinde anlaþtý, ABD’nin Ýran’a savaþ planý rafa kalktý, görüþme süreci devreye girdi.
Trump, “savaþan Amerika’yý” sonlandýrmak, “kendi içine çekilip büyüyen Amerika” vaadini seçmenine duyurmak zorundaydý.
ABD ve Rusya, 10 Ekim 2019 günü tarihte ilk kez, BM Güvenlik Konseyi’nde ortak tavýrla, Türkiye’nin kýnanmasýný önledi.
Nedeni, askeri yorgunluktur.
8 yýllýk Suriye savaþý ABD ve Rusya için artýk sürdürülebilir kimlik taþýmýyor.
Hedef, siyasi çözüme kavuþup, bölgede birer üsle yetinip çekilmektir.
Trump-Putin ikilisinin Erdoðan liderliðindeki Türkiye’ye geniþ bir coðrafyada istikrar gücü rolü olarak gördüðü açýktýr.
Yüksek ihtimal, Trump, 6 Ekim 2019 Pazar günkü Erdoðan görüþmesinde, “Güvenli bölge için baþlatacaðýnýz sýnýrlý harekata karýþmam ama, geniþ çaplý bir harekat halinde tüm askerimi Suriye’den çeker, sizi orada yalnýz býrakýrým” derken þunu düþünüyordu: Bir an önce baþlat þu harekatý, Afganistan iþi uzuyor, benim, savaþlardan çekileceðimi Amerikan halkýna bugünlerde söylemem gerekiyor.
Erdoðan harekatý baþlattý, “beka mücadelesinin” bayraðýný yükseltti ama, harekat haberinin Oval Ofis’te alkýþlarla karþýlandýðýna inanýyorum.
Trump’ýn açýklamalarý bunu gösteriyor.
Durumu fark eden Suudi Arabistan, Ýsrail, BAE, hatta (þaþýracaksýnýz) Ýran’ýn telaþý da budur. (Ýran iki yönden Amerikan varlýðýný seviyor: 1- Ýçte halký kontrol için büyük düþmana ihtiyacý var, 2-Siyonist lobi, Türkiye’yi baskýlayarak aslýnda Tahran’a çalýþýyor.)
Küresel paradigma deðiþikliði yaþýyoruz.
Yeni paradigma ABD-Rusya-Türkiye üçgenine oturacak görünüyor.
(Erdoðan 13 Kasým’daki Trump görüþmesinden hemen sonra Putin’le buluþacaktýr, doðal tahmin.)
FETÖ ve PKK baþta, hesaplarýný ABD-AB ittifaký desteðine dayandýrmýþ tüm politikacý, gazeteci, akademisyen, parti ve kurumlar için üzgünüz, yolun sonuna geldiler.
“Yeniden Kuvvayý Milliye” derken bunu söylüyorduk.