Tümörden koruyan diyet

Genel olarak tüm kanserlerden korunmak için doğal beslenme uygulamanın önemi çok büyüktür. Doğal beslenmenin anlamı, tüm besin gruplarını çeşitli yemek ve sağlıklı bir alışveriş yaparak taze seçimler yapmak demektir. Doğal beslenmenin en önemli özelliği de yiyecekleri çok parçalamamak vitaminlerinden korumak, doğru pişirme yöntemlerini uygulamak ve temiz sofralar hazırlamak anlamına gelir. Aşırı sofra şekerine dur demek, tuzu sofradan kaldırmak, sigara içmemek, alkolden uzak durmak ve bol aktiviteli bir hayatı tercih etmek kanserden korunmada ilk adım olmalıdır. Bunun dışında spesifik bazı öneriler de bazı kanser türleri için ciddi koruyucu etki gösterir.

 Zeytinyağlı yiyin

- Süt içmek kolon kanserinden koruyucudur.  Günde her gün en az 1 su bardağı ılık süt içmelisiniz.

- Çorbalar, özellikle kurubaklagil, sebze ve yoğurt içeren çeşitli çorbalar meme, mide ve bağırsak kanserinden koruyucudur. Çorbalarınızı yaparken terbiyeleme işlemi yağmayın, mutlaka 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirin. Baharatları kullanmayı ihmal etmeyin.

- Yoğurt bağırsak kanserinden koruyan özel probiyotik süt ürünüdür. Sade yoğurt yemeye özen gösterin. Günde en az 1 kase yoğurdu yemekle birlikte yiyin. Cacık gibi salatalık, dereotu ve sarımsak ekleyerek yapmanız çok daha sağlıklıdır.

- Etleri haşlama şeklinde havuç, taze sebzeler ile pişirebilir bol limonlu suda haşlayabilirsiniz. Tane karabiber gibi baharatları da kullanıp etin lezzetini arttırabilirsiniz. Beyaz etleri zeytinyağlı sebzelerle beraber yemelisiniz.

- Pırasa, karnabahar, sarımsak, soğan, lahana çeşitleri, brokoli ve zerdeçali sık kullanın. 

- Bulgur, aşurelik buğday, kepekli erişte, kepekli makarna ve kuskus tam kanser savar besinlerdir. Yemeklerinizin yanında en az 1 küçük kase kadar eklemelisiniz.

- Yeşil çay mide kanserinden korur.

- Yağlı tohumlar meme, mide, bağırsak kanserinden korur. Ancak yağlı tohumlardan badem, ceviz, fıstık ve fındığı taze meyvelerle yemelisiniz.