Tur tamam futbol yavan

Hava buz gibi, tribünler bomboş. Kadroya bakıyorsunuz; teknik direktör Koeman operasyon yapmış. Uzun zamandır suskunları oynayan Slimani kulübede, derbi cezalısı Jailson 11’e geri dönmüş, bir oynatılan bir oynatılmayan Benzia orta sahanın ortasında. Eli kırılan Ayew’in yerine ise genç Barış’a forma verilmiş. Uzun zamandır 4-4-2 oynayan Fenerbahçe dün gece Dinamo Zagreb karşısında tek forvetle gol arıyor. Bütün umutlar da Frey’e bağlanmış. Kazanması halinde gruptan çıkmayı garantileyecek olan Fenerbahçe ilk yarının hakimiydi. Valbuena yine olumlu işler yaptı. Fenerbahçe defansı rakibe çok pozisyon vermedi. 

İlk 45 dakikaya baktığımızda Barış’ı çok beğendiğimi söyleyebilirim. Genç yaşına rağmen olumlu işler yaptı. Her pozisyonun içindeydi, bir de gol kaçırdı. Gol fırsatlarını harcayan isimler de Frey ve Benzia’ydı. Eljif Elmas da zaman zaman oyunda düşüş yaşadı. Bunun nedeni de orta sahada kendisine çok fazla yük binmesiydi. Biraz dinlenmeye ihtiyacı var.

 2. yarıda Fener yine baskılı başladı, ancak gol yollarında üretken değildi. Forvet hattı da çerçeveyi bulamayınca tribünler homurdanmaya başladı. Dinamo Zagreb özellikle Petkovic’i oyuna aldıktan sonra üstünlüğü ele geçirdi. Kontrataklarla Fener kalesine yüklenmeye başladı. Bir pozisyonda Isla’nın hareketine hakemin penaltı vermemesi Fener için şanstı. Burada sorgulanması gereken futbolcularının yorulduğunu göremeyen ve Dinamo Zagreb’in akın akın geldiğini tespit edemeyen Koeman’dı. Mutlaka oyuncu değişikliği yapması lazımdı. Bu Slimani olabilirdi, Mehmet Topal olabilirdi veya başkası olabilirdi. Zaten teknik adamın kapasitesi de bu tür maçlarda ortaya çıkar. Dün gece Koeman bu yönden sınıfta kaldı. Neticede Fener ikinci tur vizesini aldı ama futbolu yavandı.