Turabi üzerinden Acun dövmek...

Özgecan’ın daha ölmeden elleri kesilmişti değil mi? IŞİD’in infaz görüntüleri hepimizi isyan ettirmiş, İslam bu değil diye ayağa kalkmıştık değil mi? Meclis’te kavga çıkınca, milletvekilleri eleştiriyoruz değil mi? 

Tüm bunların yaşandığı bir ülkede Turabi isimli Survivor karakterinin rakibinin kafasını kesme hareketi yapması sonra da bu hareketini “patates çuvalının kellesini” aldık diye anlatması son derece can sıkıcı.

Survivor eğlenmek için seyredilen bir yarışma, o hareketi yapmak en fazla yarışmaya zarar verdi bana göre.

Bir sürü insan Turabi’yi değil yarışmayı izlemekten vazgeçeceğini söylüyor. Hoş Türkiye’de bu tür şeyler söylenir ama yapılmaz. Nereden biliyorsun dersen, defalarca Lig Tv’yi protesto adı altında abonelik iptal ettirme kampanyaları yapıldı, Lig Tv’nin abone sayısı hep artıyor. Ancak dikkatimi çeken bir başka nokta daha var.

Çok uzun zaman önce masumiyetini yitirmiş televizyonculuk dünyasında Turabi üzerinden yumruklar Acun’a yöneltiliyor. Bu Tarz Benim’in Show Tv’den TV 8’e geçiş sürecinde yaşanan kavgayı hepimiz biliyoruz.

Ciner Grubu o işi unutmamış olacak ki, Haberturk, Turabi’nin kafa kesme hareketi görüntüsünü haber yaparken faturayı da Acun’a kesti.

Nasıl diyeceksiniz, “Bu hareket canlı değil banttan yayın olmasına rağmen sansürlenmedi, tekrar tekrar gösterildi” cümlesiyle çıkarıldı fatura. Görüntü elbette montajlanabilirdi ama o zaman işin ruhu sakatlanırdı.

Bu tür yarışmalarda çekilen görüntüleri yayınlamak yapılanı onaylamak anlamına gelmez. İyi ya da kötü bir karakterin tüm özelliklerini ortaya koymak için bunun yapılması gerekir.

Normal bir ülkede Turabi bu hareketi yüzünden oy da kaybedebilir.

Her neyse çok uzun zaman öncesinde masumiyetini yitirmiş televizyonculuk dünyamızda yeni ve kirli bir sayfa daha açılmış oldu.