Turizmciler milli birlik ve beraberlik şuuruyla Ege’de buluşuyor

Türk turizminin, bu eşsiz vatanın nice gönül erleri vardır sırrı destansı tarihimizde saklı olan…

22-25 Şubat 2017’de ikincisi Kuşadası Efes Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan, Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech) için geri sayım başlarken lansman, tanıtım ve yapılacak organizasyon şemasıyla ilgili hummalı bir çalışma yapan organizasyonun ev sahibesi GL Platform Genel Müdürü Gül Ceylan “İyiliğin kazanacağına inanarak Türkiye ve dünyanın her yerinden konaklama ve ağırlama sektöründeki firmalar ve yetkilileri, yabancı katılımcılar ve tüm halkımızı Ege’de Kuşadası’nda buluşturacak olmanın heyecanı içerisindeyiz” diyerek düşüncelerini benimle paylaştı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği Geleneksel Türk Mutfağı yarışmasını bu yıl, Türkiye Aşçılar Federasyonu fuarda Anadolu Mutfağı Konseptiyle hayata geçirecek. Düzenlenecek Ege Şefler Şampiyonası’nda da aşçılar Anadolu Lezzetleri için hünerlerini bu yarışmada ortaya koyacaklar.

Tunus’tan Romanya’ya, Yunanistan’dan Hırvatistan’a, İngiltere’den Güney Kore’ye varana dek dünyanın dört bir yanından gelecek olan birçok mutfak şefi yemeğin ortak dilinde Geleneksel Anadolu Mutfak Kültürüyle Ege’de buluşacak.

Türk turizminin ilklerinin merkezi olan Aydın Kuşadası başta olmak üzere, Didim, Denizli, Afyon, İzmir’de Çeşme, Foça, Özdere, Seferihisar, Muğla’da Fethiye, Bodrum, Marmaris ve diğer turizm bölgelerinin farklı turizm çeşitliliğini buluşturması açısından tarihi ve kültürel değerleri başta olmak üzere, kongre turizmi,  termal ve sağlık turizminden doğaya, secur turizmine tüm sektörel tanışmalar, paylaşımlar, projeler, iş birlikteliklerine fırsat sunacak.

Bu fuarın, Türk turizmcisinin her şart ve koşulda ülkesinin tanıtılması ve turizm sektörünün yaşatılarak ülkemiz ekonomisine artı değer katması için göstermiş olduğu çaba ve gayreti efsanevi Türk misafirperverliği ve Anadolumuzun eşsiz lezzetleriyle ortaya koyacağını düşünüyorum.

Milli birlik beraberlik şuuru ve ruhuyla ülkemiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan tüm kara bulutların milletçe Allah’ın izniyle dağıtılacağının ve Anadolu’da hiç sönmeyen ateşin yüzyıllar öncesinde Efes Antik kentinde olduğu gibi bugün ve yarınlarda da yaşatılacağından, Türk milletinin Anadolu destanını gelecek nesillere onurla ve gururla taşıyacağından kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın.  Yolumuz açık olsun.