Turizmde de bu yıl ‘evet’

Geçmişte Anadolumuzun her karışındaki bereketli topraklarımızdan üç kıta 7 iklime yayılan, dünya düzeninde kılıçla aldığını kalemle dağıtan ecdadımızın gönül mimarları vardı. Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bayram Veli, Akşemsettin, Aziz Mahmut Hüdai, Mimar Sinan, Şaban-ı Veli, Evliya Çelebi gibi bizler de sinemizden gönüllü turizm mimarları çıkartıp çoğaltmalıyız.

Dünya coğrafyasının farklı ülkelerinde yaşayan ülkemize bulundukları ülkelerden turist getirmek, Türkiye’yi oralarda doğru şekilde anlatmak için çaba gösteren birçok turizmci Türk kardeşlerimiz var onlarla daha da yakın ilişkilerle sürekli iletişim halinde olarak onların turizm faaliyet ve organizasyonlarına daha da çok destek olmalıyız.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve ülkemizin birlik beraberlik, tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek yürek ruhunu çok iyi anlayarak Evet ya da Evet demek…

Turizm gündeminde bu hafta yurtta ve dünyada neler vardı diye baktığımızda İstanbul’da EMITT Turizm Fuarı, Rusya Moskova’da ise World Tourism Forum 2017 gerçekleştirildi. Rus turistlerin dünyada en çok rağbet gösterdiği turizm ülkesi olarak Türkiye’nin 2017 yazında Antalya başta olmak üzere Ege ve Akdeniz otellerinde yüksek doluluk oranlarına ulaşacağı sinyalleri Moskova’da verildi. Türk Lirası ve rublenin karşılıklı iki ülke turizminde kullanılmaya başlanmasının olumlu yönde etkilerini yakın zamanda göreceğiz.

Seyahat endüstrisinin ulaşım, tur operatörü, oteller ve tatilciler buluşmasında fiyat, arz, talep ve hizmet kalitesi dengesinde doğru orantıları yaşatan bir turizm anlayışı hiç şüphesiz ülkemiz turizmine, ekonomisine, turizm sektörünün bileşenlerine ve hayal ettiği istediği tatili beklentileri doğrultusunda mutlu bir şekilde geçirecek yerli ve yabancı turistlerle turizmimiz hak ettiği güzel günlere ulaşacaktır. Herkes üzerine düşen görevi yeter ki layığıyla yerine getirmek için Evet ya da Evet desin. 

World Tourism Forum’un Başkanı Bulut Bağcı ile yaptığım görüşmelerde ‘Neden Rusya’ diye sorduğumda “Ağustos ayı itibariyle charter seferlerin başlaması itibariyle 2017 için yükselen bir ivme söz konusu. Rusya’yı Türk turistler içinde cazip hale getirmek ve Türk-Rus ilişkilerini üst seviyelere çıkarmak bizler için çok önemli. World Tourism Forum olarak 28 Ocak 2017’de gerçekleştirdiğimiz Rusya Zirvesi ile de bu ilişkileri sürdürmek adına köprü görevi gördük. Yaklaşık 25 konuşmacının katıldığı Rusya Zirvesi’nde Türkiye’deki otel ve tur operatörleri Rusya’da iş birlikleri kurmak adına önemli bir fırsat yakalamışlardır” dedi.

Russia Summit 2017 başlıkları

Russia Summit 2017’de ‘Rus Pazarı’nın MICE Trendleri’ konusunun yanı sıra ‘Bölgede Yer Alacak Yatırımcıların Kararlarını Etkileyen Faktörler’, ‘Yolculuk Tarzınızı Değiştirecek Teknolojik Trendler’, destinasyon pazarlaması kapsamında ‘Etkili Turizm Pazarlamasına Yönelik Araçlar’, ‘Konaklamada Yeni Pazarlama Trendleri’, ‘Yeni Lüks Seyahat Trendleri’ gibi konular masaya yatırıldı.

Bulut Bağcı “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşek olan dünya turizmine yön veren liderler World Tourism Forum Global Meeting kapsamında 16-18 Şubat’da İstanbul’da bir araya gelecek. Şubat ayında üçüncüsü düzenlenecek World Tourism Forum Global Meeting dünya turizm sektörünü masaya yatıracak” dedi. Küresel ölçekte düzenlenecek dev zirveye, dünya turizmine yön veren şirketlerin yöneticileri, sektör yatırımcıları, kamu kuruluşları, akademisyenler, teknoloji uzmanları, siyasi otoriteler, sivil toplum kuruluşları, ülkemizin ve dünyanın turizm otoritelerinin de aralarında olduğu 20 ülkeden 150’ye yakın uluslararası konuşmacı katılacak. Dünya turizm vizyonunu ülke profesyonelleri ile paylaşmak, Türkiye’nin turizm potansiyelini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmak, Türk turizmindeki gelişen ivmenin uluslararası boyutta tanıtılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen zirve, ‘Dünya turizminin Davos’u olarak gündeme damgasını vuracak.