Türk medyasının terör propagandası ile imtihanı

Medya, terör örgütü PKK/PYD, DAEŞ ya da FETÖ’nün propagandasını yapar mı? Normal şartlarda yapmaz. Ama geçtiğimiz hafta haber kanalları reyting şehvetine yenik düştüler ve istemeyerek de olsa terör örgütünün propagandasını yaptı.

Peki nasıl?

İki haber kanalının dışındaki kanallarTürk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de savaştığı PKK/PYD terör örgütünün kara propagandasına alet oldu.

Afrin operasyonunun başlamasından bu yana rejim güçlerini yardıma çağıran terör örgütünün çağrısına yine bir terör örgütü olan ve Tahran tarafından yönetilen Hizbullah yanıt verdi. Rejimin haber ajansı SANA’nın geçtiği bir haberle başladı her şey.

Haber şuydu: Rejim yanlısı bir grup milis Türk ordusuna karşı savaşmak üzere Afrin’e giriş yapmaya başladı. Esed’in haber ajansı bu haberi geçerken Hizbullah’a ait El Mayadin televizyonu zırhlı ve silahlı bir konvoyun geçiş görüntülerini canlı veriyordu. Konvoydaki milisler Türkiye’nin cumhurbaşkanını ve ordusunu tehdit ederek geçiş yapıyorlardı. Ve maalesef haber kanallarımız bu anları canlı yayında son dakika ile verdi. Özetle Mehmetçiğe karşı savaşmaya giden teröristlerin propagandası Türk televizyonlarının eliyle yapıldı.

SANA’nın rejim yanlısı milis diye tanımladığı teröristler aslında Hizbullah üyelerinden başkası değildi. Türkiye’nin Afrin’deki terör operasyonundan rahatsız olan Tahran’ın güdümündeki bir avuç terörist TSK’nın uyarıcı topçu ateşi üzerine Afrin’e 10 kilometre kala geri dönmek zorunda kaldı. O günün gecesinde bir kez daha Afrin’e girmek isteyen teröristler topçularımızın olağanüstü başarılı atışları sayesinde etkisiz hale getirildi.

Haberciler olarak Türkiye’nin tarihi Afrin operasyonunun başarısız olması için var gücü ile uğraşanlara karşı daha dikkatli olmamız gerekiyor.

Muhabir arkadaşların dikkatine!

Afrin operasyonu Mehmetçiğin olağanüstü çabalarıyla planlandığı gibi gidiyor. Operasyonun 36. gününde Türkiye sınırı ile terör bağlantısı tamamen kesildi. Harekatta ikinci aşamaya geçildi. İkinci aşamada daha çok meskun mahal operasyonları yapılacak. Çukur operasyonlarında tecrübe kazanan güvenlik güçleri bu operasyonu inşallah en kısa zamanda tamamlayacak.

Ancak bölgedeki muhabirlere bir uyarıyı yapmam zaruri oldu. Arkadaşlar lütfen canlı yayın bağlantılarınızda birliklerimizin lokasyonlarını belirtmeyin. Bazen muhabir arkadaşlar neredeyse yayın yaptıkları noktanın koordinatlarını canlı yayında söyleyecek kadar ayrıntılı konum tarifi yapıyorlar. Allah korusun yayınlarınızı izleyen teröristler bulunduğunuz lokasyona saldırı düzenleyebilir. Herhalde böyle bir şeyi hiçbir meslektaşım istemez.