Türk piyasalarına ne oluyor?

Aylardır hatta tam olarak belirteyim; 2009 yılında “piyasalar dip yaptığı” günden bugüne yazıp, çiziyor ve her fırsatta TV programlarımda söylüyorum; Türkiye ekonomisine ve piyasa denklemine sadece rakamlar ile bakmayın, TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİ denkleminde süper güçlerden biri olacak ve bu gerçek fiyatlanacak!

Sevgili dostlar, “tezini her paylaştığımda, düşünen-düşünmeyen, anlayan-anlamayan her kesimden gelen “Asla olamaz” tepkisini anlamıyorum! Tamam siz haklısınız olamaz! Türkiye “süper güç” olamayacak hatta siz daha da sevinin diye “sefil” olacak!

Sonuç 1: İçerideki “gamlı baykuşların” şarkılarına kulak verip Türkiye ve ekonomik denklemini “olumsuz” algılayanlar, 2009 yılından bugüne fırsatları kaçırdıkları gibi gerçeği de göremediler. Yıl 2012, şimdi dönüp 2009-2012 arasındaki ekonomik gelişime ve göremediklerine bir daha baksınlar!

Bu noktada başlıktaki soruyu soralım; piyasalara ne oluyor?

Olan çok açık; Türkiye’nin yeni denklem içindeki yerini doğru analiz edenler bunu fiyatlıyorlar. Gördüğünüz seviyeler ve oluşacak yeni fiyat hareketleri bu gerçeğin gereği olarak devam edecek! Öncesinde görmediğimiz fiyatlamalara hazır olun!

Sonuç 2: Bu topraklar kadar “Nasıl yapsak da biraz yıpratsak, orasını burasını delsek” diyenlerin bir arada bulunduğu bir coğrafya olamaz! Tamam kabul ediyorum; Türkiye sizin temenni ettiğiniz gibi “sefil” olacak ve “kaos çıkacak” hatta 1960’tan, 1980’den, 2001’den daha kötü siyasi-ekonomik krizler, büyük devalüasyonlar, depremler olacak! Mutlu oldunuz mu; itiraz edenler ve onlara okuduğunu dahi anlamadan “alkış tutanlar”! AMA sevinmeyin, olmadı ve olmayacak! Türkiye “tarihinde görmediği” bir noktaya gelme yoluna çıktı ve mutlaka gelecek!

Sevgili dostlar, son bir önemli bir cümle ile bitireyim; Türkiye çıktığı yolda başarılı olamaz ve temenni edildiği gibi “sefil” olursa, “tuzu kurular” dünyanın her yerinde “hayatlarını, standartlarını dahi düşürmeden” yaşarlar ama bugün başlatılan “toptan kalkışma-kalkınma” ruhunu anlayamadığı, içinde hissedemediği için veya siyasi ayrımcılık kaygılarıyla fikren bile olsa destek vermeyen “yığınlar da” Türkiye ile birlikte “sefil” olurlar! Açın gözünüzü; çıkışınız Türkiye’nin YENİ DÜZEN içinde “süper güçlerden” biri olmasında! BAŞKA ÇIKIŞINIZ YOK! Karamsar baykuşlara kulak vermeyin, bir kısmı bilerek, bir kısım da kör oldukları için böyle yapıyorlar!

Son söz: Emlak, menkul, gayrimenkul değerlerin tamamında “denge-denklem” yeniden yazılacak! Sorgulamaya hazır olun!

İMKB’de ne oluyor ?

Daha açık soralım; İMKB tarihi zirve olan 70,000-72,000 bandında, bu ne anlama geliyor ve neler olabilir?

Grafiğe birlikte bakalım;

Grafik çok önemli mesajlar üretiyor;

1- Haftalık, aylık görünüme göre 70,000-72,000 tarihi zirvesini test ediyoruz. Burası çok önemli! KIRILAMAZ İSE ÇOK SERT SATIŞ GELECEKTİR!

2- Fakat 3 günlük ve bir haftalık üstünde kapanış ile burası geçilirse hedef “1 kg altın” veya % 50 prensibi gereği 100,000-105,000 aralığı olacaktır!

3- Burada önemli ayrıntı; DOW’da 14,200 üstünde yeni bir kanal açılacak mı sorusunda ve Türkiye’nin dünya genelinden ne kadar ayrışacağı detayında gizli!

Önemli not: 70,000-72,000 aralığı teknik olarak yukarı geçildi mi detayı ÇOK ÖNEMLİ!