Türk turizmcisi dünya turizmini fethediyor

Ülkemiz çok yönlü, dinamik, faklı frekanslarda etkin, başarılı, emin adımlarla güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde her alanda yapılan reformlarla milletimizin hak ettiği değer ve hizmeti layıkıyla yaşamasını sağlarken yabancı turistlerin de hayranlıklarını kazanıyor ve kendi ülkelerinde de bunu yaşamak istediklerini ifade etmelerini sağlıyor. Bırakın ülkemizi, tüm dünya Türkiye’nin gelişen ekonomisini, dev projelerini, gücünü hayretlerle izliyor. Sultanahmet’te Cumhurbaşkanımızla karşılasan bir turist kafilesindeki Amerikalı turist, ‘siz bu sağlık reformunu nasıl yaptınız? Başkanımıza anlatın da o da Amerika da yapsın’ diyor. Sağlık reformunda her doğan Genel Sağlık Sigortası ile doğuyor ve 18 yaşına kadar devletin güvencesi altında oluyor. Her yıl on binlerce hasta hem yakın coğrafyadan hem İskandinav ülkelerinden şifasını aramak için Türkiye’ye geliyor. Sağlık turizminde de etkin bir şekilde dünyada tercih edilen turizmin marka ülkesi olma yolundaki etkin faaliyetlerimiz göz ardı edilemez.

Orta Asya’dan yola çıkarak fetihlerle tarihinde 16 Türk devleti kuran milletimiz, 2017 yılında turizmde de fetihlerine devam ediyor. Her ne kadar emperyal Avrupa’nın ve şer odaklarının ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar neticesinde ülkemizi büyük turizm oyunculuğundan indirmeye çalışan güçler olsa da turizm dili ile gönül dilini birleştirmiş, inanmış, ortak ve etkin bir şekilde faaliyetlerini ülkemizde ve dünyada sürdüren, ayak basmadık yer bırakmayan turizmin gönül erleri; genç, dinamik ve azimli turizmcileri yeni fetihlerle ülkemize gelen turist sayısını arttırmak için geçen hafta Almanya’da bu hafta Moskova’da gerçekleştirilen MITT Fuarı’nda ve akabinde 29-31 Mart Ukrayna Kiev’de düzenlenecek olan UITT Uluslararası Turizm Fuarı’nda, Azerbaycan, Moldova, Kazakistan gibi Rusça konuşulan alternatif turizm pazarlarında fuarlara katılarak eksilen pazarlardan kalan açıkları kapatacaklar. Nisan sonunda Dubai’de gerçekleşecek olan Arabian Travel Market ile Ortadoğu ülkelerindeki turistler hedeflenerek Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Umman ve yine Lübnan, Cezayir, Ürdün, Fas, Tunus, İran gibi ülkelerden ülkemize gelecek olan turist sayısını arttıracaktır.

Her ne olursa olsun, gerek ülkemizin coğrafi konumu, gezilip görülecek yerleri, iklimi gerekse helal gıda ve mutfağımızın zenginliği Türkiyemizi Arap turistler için bir cazibe merkezi haline getirmiştir. Yine ocak ayında başlayan ve mart ayına kadar devam eden Litvanya, Moldova, Estonya, Letonya ve Romanya gibi potansiyeli yüksek alternatif turizm pazarları da Türk turizmcisinin bu yılın başında 2017 yaz sezonuna hızlı başlamasını sağlamıştır.

Arasta mimari tasarım tarafından tasarım ve uygulaması yapılan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Türkiye standı, Almanya’nın başkenti Berlin’de gerçekleşen ITB Turizm Borsası Fuarı’nda Avrupa kategorisinde 4 bin stant arasında ikincilik ödülünü almıştır. Türkiye standının tasarımı, fonksiyonelliği, buluşma ortamı, hizmet kalitesi, İstanbul Marmara Bölgesindeki destinasyon rengi mavi, tarihi ve turistik objesi Galata Kulesi, İzmir Ege Bölgesi destinasyon rengi turkuaz, Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi ve üç boyutlu Efes Celsius Kütüphanesi, Antalya Akdeniz Bölgesi destinasyon rengi turuncu, Side Apollon Tapınağı, mini golf sahası, muz liflerinden yapılan iplik dokuyan çıkrık makinesi, Anadolu Bölgesi destinasyon rengi açık kahverengi, tarihi ve turistlik obje olarak Peribacaları ve Sivas Divriği Camii’nin üç boyutlu kuzey taç kapısı ile ilgi odağı oldu.

World Tourism Forum kapsamında Arabian Summit 25 Nisan 2017 tarihinde özel konuşmacılar ve VIP misafirlerle Armani Hotel Dubai’de gerçekleşecek, bölgesel turizmin geleceği konuşulacak ve Arap yatırımcıların neden ülkemizi tercih etmeleri gerektiği gözler önüne serilecek. Arabian Summit aracılığıyla gelişen Türkiye ekonomisine katkı sağlanması hedefleniyor. Türkiye’nin Arap yatırımcı ve turistler için daha popüler bir destinasyon olmasına katkıda bulunacak.

Ayrıca eylül ayında İspanya’nın Barselona şehrinde Mediterranean Summit gerçekleştirilecek.

Ülkemiz ve turizm dünyasındaki gelişmeleri ve yaşanılanları sizlerle paylaştım.