Türk turizmi ödüllere doymuyor

Ülkemiz turizmi adına bizleri sevindiren gerek otelcilik gerekse gastronomi turizmi ile ilgili dünya çapındaki ödüller Katar ve Almanya’dan geldi. Dünya çapında ‘Turizmin Oscar’ı diye nitelendirilen World Luxury Awards’ın Katar’ın Başkenti Doha’da düzenlenen ödül gecesinde tüm dünyadan farklı kategorilerden bin otel arasına 23 Türk oteli girmeyi başardı. Ülkemizin dünya çapında ilgi gören, merak edilen, gezilip görülüp keşfedilen, güzel atlar diyarı Kapadokya’dan 5 otel listeye girdi. 

Katar Doha’da ki o gecede ödülünü almak için hazır bulunan Güral Premier Tekirova ve Belek Otelleri’nin genç veliahtı Sami Güral ile o geceyi konuştuk. Sami Güral, şunları söyledi: “Güzel ülkemiz Türkiyemize iki ödül getirmekten dolayı çok mutluyuz. ‘Doğu  Avrupa En iyi Luxury Resort Oteli’ ödülüne Güral Premier Otel Tekirova ve ‘En İyi Herşey Dahil Aile Oteli’ ödülüne de Güral Premier Belek layık görüldü. Nice dünya çapında alınacak ödüllerle Türkiyem durmak yok çalışmaya devam.  Her misafirimize en iyi şekilde servis vermek için her gün canla başla çalışan mesai arkadaşlarımızın başarısıdır bu. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Destinasyon yönetimini ülkemize turist kazandırmak için çok iyi kullanmamız gerekiyor. Öncelikle tüm dünyadan turistleri ülkemize çekip ikinci adımda da daimi misafir kitlesi oluşturmak için otellerimizin farklı
özelliklerini, güçlü yanlarını ifade edip yaşatarak tatilcilerin aradıkları her şeyi Türkiye de bulabileceğini göstermemiz gerekiyor. Farklı misafir profillerinin istediklerini bulabilecekleri farklı özelliklerde otellerimiz mevcut, golf meraklısı için, ata binmek isteyen için,  çocuklu aileler için dünya çapında organizasyon ve toplantılar için, şov ve eğlenceler  gibi birçok alternatifin dünyada en iyisini Türkiye otellerinde bulabileceklerini doğru ifade etmeliyiz. Coğrafyamızın, tarihi ve kültürel miraslarımızın paha biçilmez değeri aşikar topyekun doğru kurgularla üzerine basarak ifade etmek isterim ki destinasyon yönetimini başarılı ve sürdürülebilir istikrarla yenilikçi gelişim ve değişim uyumlu, öncü ve turizmde dünya lideri bir Türkiye için dur durak tanımadan gece gündüz bilinçli çalışmalar yapmak gerekiyor. Bizim ülke olarak turizmde bu potansiyelimiz mevcut.”

AŞÇILAR OLİMPİYATLARINDA 17 ALTIN MADALYA KAZANDIK

Diğer yandan gastronom turizminde ise TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı 22-26 Ekim 2016 tarihleri arasında Almanya’nın Erfurt kentinde düzenlenen 59 ülkenin  iki binden fazla şefle katılım gösterdiği IKA Culinary Oliympics’te (Aşçılar Olimpiyatları) 11 şefle 28 kategoride temsil etti. 28 kategorinin tamamında madalya kazanmayı başaran şefler, Türkiye’nin bu zamana kadar kazandığı en fazla madalyayı ülkemize getirerek tarihi bir başarıya imza attı. Bu yıla kadar 116 yıllık olimpiyat tarihinde sadece 1 altın madalyası bulunan ülkemiz TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı’nın büyük başarısı ile 28 kategoride 17 altın 10 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

TAFED Milli Takımlar Sorumlusu Başkan Rahmi Yılmaz, şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye Almanya’yı lezzetleriyle fethetmiştir. Türkiye bir ilkede imza atmıştır. Bu çok değerli ve kıymetli başarımızın tarihte bir ilk olarak kayıtlara geçmesinin ve ülkemiz bayrağının göklere çıkartılmasının gurur ve onurunu ülkemize yaşattığımız için ve özellikle Türk mutfağının yeteneklerinin neler yapabileceğini gösterirken, gastronomi turizminde ülkemiz mutfağının değerlerinin ön plana çıkarılmasının da ekonomimize ve turizmimize maddi ve manevi olarak büyük katkılar sağlayacağı kanaati içerisindeyiz. Geleneksel Türk mutfağının Türkiye’de her taşının altında Anadolu’daki her köşe bucakta, dağında denizinde, ormanında lezzetler fışkıran birbirinden leziz, büyüklerimizden bize miras mutfak kültürü yemeklerimizi yaşatmak tüm dünyaya tanıtmak tattır
mak bizlerin gönüllülük ilkesiyle çıkmış olduğumuz bu yolda taşıdığımız beyaz üniformalara ve ülkemize layık olabilmenin bilinci, misyonu ve vizyonuyla aşçılık mesleğini aşkla icra eden tüm mutfak sevdalıları adına  en derin sevgi, saygı ve selamlarımızı sizin vesilenizle sunmak isteriz... Afiyetler bol bereketler olsun Türkiyem.”

Evet bizler de Türk turizminin ve çalışanlarının bu başarılarını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı kadrosu ve olimpiyat madalyaları

- Emrah Köksal SEZGİN - Takım Direktörü - 1 Altın 1 Gümüş 1 Bronz

- Duygu Tuğcu - Takım Kaptanı - 1 Altın 2 Gümüş

- Tuba Geçkil 3 Altın 1 Gümüş

- Pınar Aran 3 Altın

- Özlem Ekşi 2 Altın

- Tuğba Yavaşça 1 Altın - 2 Gümüş

- Betül Çelebi 1 Altın - 2 Gümüş

- Neslihan Menteş 1 Altın - 1 Gümüş

- İnci Orfanlı Erol 1 Altın

- Mümin Durutlu/Tuba Geçkil 1 Altın

- Ahu Sezgin/Tuğba Yavaşça 1 Altın

- Eser İden 1 Altın

- Barış Ondaş 1 Gümüş