Türk turizmine taze kan: Batı Afrika

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Afrika ülkelerine gerçekleştirdiği resmi ziyarette Güral Porselen Yönetim Kurulu Üyesi Sami Güral da hazır bulundu. Genç turizmci ve işadamı Sami Güral’ın Batı Afrika ziyareti ve izlenimlerini gün ve gün kendisinden öğrendim.  Cumhurbaşkanımız, gençlere her platformda verdiği değeri ve desteği Batı Afrika ziyaretinde de gösterdi.

GANA’YA TEMSİLCİLİK

Ziyarete iştirak eden en genç turizmci ve otel yatırımcısı olan Sami Güral, Batı Afrika ülkelerinden Fildişi, Gana, Nijerya ve Gine’de 30 milyon dolarlık Güneş Enerji Santrali yatırımı planladıklarını belirtti. Batı Afrika turizminde konaklama ve hizmet sektörünün gelişimi için gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Sami Güral, Türkiye’deki otellerimize, bu ülkelerdeki sektöre yön veren isimlere açık davette bulunduğunu da ifade etti. Batı Afrika’daki yüksek potansiyeli gözlemlediğini sadece Nijerya’da 180 milyona yaklaşan bir nüfusun olduğunu, bunun yüzde 5’inin hedef kitle olması durumunda bile 9 milyonluk turist potansiyeli oluşturulabileceğini ifade etti. Enerji açığının yüksek olduğu bu ülkelerde GES (güneş enerjisi santrali) kurulumu için yol aldıklarını belirten Güral, yine metalik ve doğal maden zengini bu ülkelerde yatırım yapıp ham ve yarı işlenmiş madenleri Türkiye’ye getirip zenginleştirme çalışmaları faaliyetleri için temaslarda bulunduklarını belirtti. Güral, turizm ve enerji yatırımlarındaki deneyimleri, Türkiye ve Afrika Kıtası arasındaki birlikte yapılacak işbirlikleriyle genişletilerek ticari hacmin büyümesinin sağlanabileceğini söylerken, Gana ve Gine’de de turizm faaliyetlerinde temsilcilik verdiklerinin müjdesini verdi. Türkiye’nin güvenli ve herşey dahil sistemde Avrupa’ya göre uygun fiyat ve hizmet politikasıyla farkını ortaya koyduğunun da üstüne vurgu yapan Güral “Havayolu ulaşımında Türk Hava Yolları’nın mevcut seferlerini arttırması ve olmayan seferleri de başlatacak olmasının Batı Afrika’daki tatilcileri yüksek ivmeyle katlanarak artacak bir potansiyelle ülkemizde göreceğiz” dedi.

GÜNDEMİMİZ YOĞUN

Güral, Batı Afrika ülkelerinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm Türk heyetine gösterilen yoğun ilginin kendisini çok etkilediğini, güçlü Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda emin adımlarla gerçek potansiyelini keşfederek, farkındalığını tüm dünyaya hissettirdiğini bir kez daha yaşayarak görerek inandığını, bu moral ve motivasyonla hiç durmadan gece gündüz demeden, yorulmadan çok çalışacaklarını belirtti. Sami Güral, son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a özellikle gençlere gösterdiği destek, ilgi ve samimiyetten ötürü şükranlarını dile getirdi.

Önümüzdeki günlerde de turizm ve ekonomi gündemimiz oldukça yoğun, Antalya’da 2016 yaz sezonunda hizmete girecek olan Kemer’in en büyük alternatif aile oteli Tac’ün Nisa Resort Otel ve memlekettengelsin.com’un Anadolu toprağının, suyunun ve güneşinin ürünlerini uzun bir yolun yolcusu olarak sofralarımıza misafir ederek ve tüm dünyaya Türk mutfağının en özel ürünlerini ulaştıran, buluşturan ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacak olan üreticiden tüketiciye müthiş serüveninin öyküsünü sizlerle paylaşacağım.