Türk voleybolu kazandı

Şampiyonlar Ligi'nde aslında finalde karşılasması gereken iki takımımız  Vakıfbank ve Eczacıbaşı, yarı finalde  Polonya seyircisine muhteşem bir maç izlettiler.

Maça tutuk başlayan Vakıfbank'ta pasör Naz, smaçörleri doğru paslarla buluşturamayınca skor bir an da 8-3'e geldi ve seti Eczacıbaşı De La Cruz'un mükemmel hücumları ve Maja Poljak'ın bloklarıyla 25-22 kazandı.

İkinci sette ortadan Rasic'i kullanan Naz, takımını rahatlatan oyuncu oldu. Gözde de devreye girince ikinci sette bir anda skor 18-12 oldu. Eczacıbaşı'nda bu sette  Larson dirense de yetmedi ve seti Vakıfbank çok rahat 25-16 kazandı.

Üçüncü sette başa baş bir mücadele vardı. Maja Poljak ve De La Cruz, Eczacıbaşı'nı ayakta tutarken Rasic sahanın en iyisi olarak Naz'la inanılmaz bir uyum göstermeye devam ettiler. Setin sonlarına doğru Gözde kritik hücumlara imza atarken, Eczacıbaşı'nda ise Larson iyi oynamaya devam etti. Ama sete son damgayı vurmak, üst üste iki blok yapan Maja Poljak’a kısmet oldu. Seti de Eczacıbaşı 25-22 kazandı.

Kritik seti kazanan Eczacıbaşı bu moralle başladığı sette Neslihan-Gözde ve Asuman-Nilay değişikliği de tutunca hep önde götürdüğü seti de kazanarak 25- 22 maçı da 3-1 alarak bir zafere imza attı.

Antrenör Caprara'nın kazanmak için her şeyi yaptığı maçta Eczacıbaşı, hücumda De La Cruz, bloklarda Maja Poljak defansta ise Gülden'in mükemmel oyunlarıyla galibiyete ulaşmayı bildi. Ama maçın yıldızı, sahanın her yerinde çok iyi oynaya Larson oldu. Eczacıbaşı belki de uzun yıllardır beklediği Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna hiç bu kadar yakın olmamıştı. Finalde İtalyan Yamamay takımıyla da işi kolay değil ama bu maçın favorisi de tartışmasız Eczacıbaşı'dır. Maçın başından sonuna kadar iyi oynayan Eczacıbaşılı oyuncular bu galibiyeti sonuna kadar hak ettiler ve kazandılar. Ama asıl kazanan Türk bayan voleybolu olmuştur. Emeği geçenlere teşekkürler.