Türkiye - Afrika ilişkileri

Cumhurbaşkanımız bugün Afrika yolunda..  Tanzanya, Mozambik ve Madagaskar’ı kapsayacak olan üç günlük ziyareti ben de yazar olarak takip edeceğim..  İlk durağımız Tanzanya olacak.. Artık herkesçe malûm ki, beyaz adam, bu bölgelere bilindik diplomatik yollardan girmek yerine FETÖ okullarıyla girmeyi tercih etmiş..  Sadece Tanzanya’da 11 FETÖ okulu vardı.. Bunların devri ile ilgili önemli adımların atılmakta olduğu biliniyor.. Ama Cumhurbaşkanımızın ziyareti ile birlikte FETÖ’nün buradaki varlığının artık tamamen son bulacağını göreceğiz..  Türkiye’nin Darüsselam Büyükelçisi Yasemin Eralp’in verdiği bilgiye göre, oradaki FETÖ ile mücadele, 15 Temmuz’dan çok çok önce başlamış.. Büyükelçimiz;  “.. konunun bizler için ne kadar hassas olduğu, Tanzanyalılar tarafından da net şekilde görüldü…” diyor.. İşte bugün bunun neticelerine bakacağız..  Ayrıca bugünkü heyette çok sayıda işadamı da olacak.. Gitmeden öğrendik ki, Tanzanya’da Türk Malı’ damgası çok prestijliymiş.. Afrika’ya açılım kapsamında ihracat pazarı bakımından önemli..  Ayrıca, tarımdan enerjiye, turizmden alt yapı ve inşaata kadar çok çeşitli alanlarda yatırım imkânı varmış..

Dünyadaki yüz akımız TİKA da, Tanzanya’da boş durmamış.. Darüsselam’da faaliyet gösteren Ngaziya Camii’nin tadilatını yapmış.. Hem Tanzanya hem de diğer iki durağımız Mozambik ve Madagaskar izlenimlerimizi burada paylaşacağız..

FETÖ’nün medya ayağı

FETÖ’nün medya yapılanmasına ilişkin iddianameye yansıyan detayları gazetenizde okudunuz.. Anlaşılan 17/25 Aralık darbe girişimi sırasında Habertürk resmen anahtarları Pensilvanya’ya vermiş.. Ne diyordu Turgay Ciner; “burası hep hizmet müessesesi. Burada büyüğümüz (FETO) aleyhine bir şey çıkmasına izin vermeyiz…” Adam verdiği sözü tutmuş.. Değerli dostlar.. FETÖ ile ilişkilerde 17/25 Aralık hakkında Habertürk’ün tam kapasite medya üssü olarak kullanıldığı gibi bir tablo ile karşı karşıyaysak, neden Faşist Gezi Kalkışması gibi, 17 Aralık’tan sadece 5 ay öncesine bakmıyoruz?.. O darbe girişimini, demokratik bir hak talebi gibi gösteren alt yazısına gösterilen tepki, dönüp dönüp hükümete saldırı amacıyla kullanıldı.. Fatih Saraç’ın, daha kimse kendisini aramadan müdahale edeceği varsayılıyordu. Ama yapmadı ki, ortaya bu tablo çıktı.. O olayda sesi yüksek çıkan baskın geldi.. Tamam Gezi’yi geçtik.. 15 Temmuz gecesi hainlerin darbe bildirisini okutup, ekrana “TSK yönetime el koydu” gibi bir yazı yazmak, kabul edilebilir gibi miydi?..

Bu soruşturuldu mu?..

Tarih sırasına göre uzmanların Trump analizi

- Trump mı? Ciddiye almaya gerek yok

- Halkta karşılığı yok

- Hiç bir yerde önseçim kazanamaz

- Buraları kazanmış olması aday olabileceği anlamına gelmez

- Cumhuriyetçiler aday değişikliğine giderler

- Hillary karşısında hiç şansı yok

- Kazanmış olabilir ama yemin edemez

Neyse böyle böyle diye diye yemin merasimini de geçtik..

Dün en son bıraktığımda bu ufuksuz tayfa; “Yemin etmiş olabilir ama ABD’yi yönetemez” diyordu..