Türkiye büyüktür küçük hesaplardan...

Haberi geçen hafta yazıldı. Habere göre Galatasaray, UEFA’nın Financial Fair Play Komitesine sunum hazırlarken Ukrayna örneğinden yola çıkmış.

UEFA  Ukrayna kulüpleri için savaş hali durumunu geçerli sebep saymıştı ya tahminen oradan etkilenmişler. 

Geçen Cumartesi günü Galatasaray’a verilen cezada Rus parmağı var mı diye sorgulayan bir haberde garip ayrıntılar okudum.

Mesela “Türkiye’de 6 aylık dönemde 680 kişi öldü.”

Bunun Galatasaray’ın mali tablosuyla ne alakası var?

Ukrayna’da ülkenin bir kısmında, çok sayıda şehir merkezi yönetimin değil  ayrılıkçı grupların elinde. Ülke Kırım’ı referandumla kaybetmiş, sesini çıkaramamış.

Futbol kulüpleri kendi şehirlerinde kalamıyor kendi stadyumlarında maç oynayamıyor.

Suriyeli göçmenler meselesine gelince, gören duyan sanacak ki devlet mültecileri stadyumlara yerleştirdi, maçlar oynanamadı.

Kur farkı ve benzeri ekonomik gerekçelere eyvallah ama fiilen bölünmüş, parçalanmış Ukrayna ile Türkiye’yi aynı kefeye koymak ne savunmaya fayda sağlar ne de ülkeye? 

Hesapsız transfer yapmanın, bol keseden dağıtarak sözleşme yenilemenin faturasını Türkiye’ye çıkarmak hiç de adil gelmiyor bana.

Galatasaray Yönetimi bu konuda bir açıklama yapmalı ve durum gerçekten yazıldığı gibiyse ve Türkiye ile Ukrayna arasında bir paralellik kurulduysa bir de Türkiye’den özür dilemeli...