Türkiye, dünya turizminin korunması gereken mirasıdır

Dünya Helal Zirvesi 15-17 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Bu önemli zirvede Helal Turizm Konferansı’nda ben de konuşmacı olarak helal turizmin, dünyada yaşayan 2 milyon Müslüman ve 3 trilyonluk helal piyasasında 1.6’lık kısmını ilaç kozmetik sektörü, 860 milyon dolarlık kısmını helal gıda pazarı, 250 milyar dolarlık kısmını da İslami turizmin oluşturduğu ve Türkiye’nin destinasyon bakımından çok önemli bir noktada olduğunu, halihazırda turizm ve ekonomimize rakamsal olarak 35 milyar dolar civarındaki rakama, maddi ve manevi artılar katabilecek bir potansiyelin işbirlikleriyle sürdürülebilir istikrarlı, güçlü organizasyonlarla olumlu yönde etkilerinin olacağını ifade ettim. Ayrıca İslam ülkelerinin ortak menfaatler doğrultusunda hayırlı iş birlikteliklerine imza atılmasının önemi, ülkemiz turizminin değeri ve değerleri, geçmişten günümüze ve geleceğe Türkiye’nin dünya mirasında korunması gereken turizm ülkesi olduğu vurgusuyla yaşanılan son gündemi birlik ve beraberlik ruhumuzu, turizmdeki gelişimimizi yalın ve açık bir dille bana ayrılan süre içinde anlatmaya çalıştım.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen zirvede; Mehteran Takımı ve Semazen gösterileri katılımcı ve ziyaretçilerin ilgisini çekti. Mazlumların sesi, liderlerin lideri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde içte ve dışta vermiş olduğumuz amansız mücadelenin ruhunu yansıtan Türkiye Aşçılar Federasyonu’na bağlı Milli Takımımızın büyük emekler harcayarak 15 Temmuz hain darbe planını yıkan büyük kahramanları ve yaşanan olayları yansıtan çalışması bu önemli buluşmaya damgasını vurdu. Olimpiyatlardan 17 altın, 10 gümüş ve 1 bronz madalya alarak ülkemizi onurlandıran Milli Takım Ustalarımız Helal Gıda Fuarı’nda da Şehit Astsubayımız Ömer Halisdemir’in şekerden büst çalışması ve 15 Temmuz maket tasarımı Helal Expo Fuarı’nda büyük dikkat çekti. 4 altın, 1 gümüş madalya alarak Türkiye rekoru kıran Milli Takım Şefi Tuba Geçgil’in ve meslektaşlarının 17 gün gece gündüz süren çalışmaları neticesinde ortaya çıkan bu manevi eser bir şairin duygularını şiire döktüğü gibi hain 15 Temmuz darbe girişiminde şehit edilen Ömer Halisdemir’in tarihimize geçen kahramanlığını, bu yiğit vatan evladını ölümsüzleştiren milli birlik beraberlik ruhumuzu yansıtan TAFED ailesini canı gönülden kutluyoruz.

Önümüzdeki yıllarda ülkemiz turizmi ve ekonomisine büyük katkılar sağlamak için yapılacak tüm faaliyetlerde ve organizasyonlarda, bugüne kadar yapılanların çok daha iyisini yapmak, üretmek, paylaşmak ve emin adımlarla milli irademizin sarsılmaz gücüyle yarınlara yürümek boynumuzun borcudur.