Türkiye dünya turizminin merkezi olacak

Türkiye her alanda olduğu gibi turizmde de gerçek potansiyelini keşfetmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen Dünya Turizm Forumu’nda Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan turizm camiasına, ülkemizin genç turizmcilerine adeta hayat dokunuşu olan konuşmalarıyla hem moral verdi hem de Türkiye’nin dünden bugüne geldiği nokta ve dünyada yaşanan olayları çok net bir şekilde değerlendirdi.

Turizm sektöründe çalışan, yatırımcı ve tüm sektör paydaşlarının yüreklerine su serpti. Güçlü bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin lideriyle birlikte bu sektöre canı gönülden sahip çıktığını bir kez daha açıkça gösterdi.

Dünya Turizm Forumu, İstanbul’da Genç Turizmciler Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan kapanış konuşmasını yaptı. Ben de bu forumun ardından İstanbul’da Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı ile bir araya geldim ve İstanbul’daki bu önemli turizm buluşmasının ardından onun gözüyle yaşananları, ülke turizmimizdeki sıcak gelişmeleri değerlendirdik.

DÜNYAYI AĞIRLADIK

Genç Turizmciler Derneği, yaşları 21 ila 33 arasında değişen, gençlik ruhuyla hareket eden gençlerden oluşuyor. “İstanbul’da dünyayı ağırladık” diye söze başlayan Bulut Bağcı, şunları söyledi: “Sayın Cumhurbaşkanımıza gönülden bağlıyız, devletimiz turizmi destekliyor ve konuya oldukça hakim. Turizm sektöründe bayrağı gençler olarak bizler teslim aldık, konu turizmdi ve Cumhurbaşkanımız bizlerin yanındaydı. ‘Genç Turizmciler Derneği’nin ev sahipliğinde bugün buradayız’ demesi genç turizmciler olarak bizleri son derece duygulandırdı, heyecanlandırdı, gurur ve onur duyduk. Kökleri Selçuklu’ya, Osmanlı’ya dayanan bir ülkenin, bir devletin, bir milletin Reisi Cumhuru bizlerleydi. Bizim için çok önemli ve kıymetliydi. İnancımızı, düşüncelerimizi, fikrimizi perçinledi Sayın Cumhurbaşkanımızın bu proje verdiği destek. Biz gençler olarak eski statükolardan, koltuk savaşlarından vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Turizm meslek birliklerinde artık gençleri görmek istiyoruz ve bunun sözde değil icraatta olması gerektiğini düşünüyoruz. Turizm sektöründeki tüm STK’lar birleşmeli gücümüzü topyekun kullanmalıyız. Totalimiz turizmdir, tek bir ses olmalıyız. Turizmimizin ekonomimize  katkısına baktığımızda aslında 35 milyar dolar değil turizm sektörü ve tedarikçileri olarak baktığımızda 100 milyar dolarlık bir hacim var. Kimse ‘yandık bittik’ diyerek nankörlük yapmamalı, herkes bilançolarına baktığında kazancını görecektir. Bir oteli olanın oteller zinciri, acentası olanın acenta şubeleri açtığını görebiliriz. 2002’den sonra siyasi ve ekonomik istikrarımızla her geçen gün kazanımlarımız artmıştır. Geçmişten günümüze siyasi geçmişe baktığımızda Başbakanına yazar kasa fırlatan adamlardan, ekmek kuyruklarından, ilaç kuyruklarından bu günlere geldik. Kendimden örnek vermek istiyorum. Annemin SSK kuyruklarında ilacını almak için sabah 4’te kuyruklara giriyorduk. Bugün ise güçlü bir ülkeyiz. Turizmde herşeye rağmen önlenemez bir yükselişe sahibiz. Telaşa kapılıp, dolduruşa gelip yalan yanlış duyumlarla, varsayımlarla ülkemiz turizmi üzerinden algı yönetimi yapmaya çalışan paralel yapıya, iç ve dış mihraklara destek olmaya kimsenin hakkı yoktur. Devletimizin çıkarları bakidir.  İstanbul’da, Antalya’da, diğer bölgelerimizde ve yurtdışında projelerimizin devamı gelecek. Bu ülke hepimizin bunun içinde Uzakdoğuda, Körfez ülkelerinde, Doğu bloğu ülkelerinde, Afrika’da, farklı ülkelerde Türkiye’nin doğru tanıtılması için Turizmimizin yarınları için çalışma ve görüşmelerimiz devam ediyor. Gençlere her konuda olduğu gibi turizmde de destek olan, yüreklendiren, yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz şükranlarımız ve bağlılığımızı ifade etmekten gurur duyuyoruz.”

BÜYÜK BİR HAYAL DE GERÇEK OLDU

Doğuştan boy kısalığı rahatsızlığı olan genç turizmci Rıdvan Çelik “Bir gün Cumhurbaşkanımızı göreceğim ve onunla aynı fotoğraf karesine gireceğim diye amaç edinmiştim. Bu benim için büyük bir hayaldi gerçek oldu. Cumhurbaşkanımız konuşmasını bitirdikten sonra fotoğraf çekilme kısmına geçilmişti. Ben de cebimden telefonumu çıkarıp, fotoğraf çekmeye başladım. Ben birlikte çektiremezsem de benim çektiğim bir fotoğraf hatıra kalsın istedim. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın sadece bana baktığının farkına vardım ve o an heyecanla telefonumu yere düşürdüm. Koşarak yanına gittim, kendileri gayet sevecen ve sakin bir tavır ile elimden tutarak yanına aldı. ‘Nasılsın, iyi misin’ dedi bende kendilerini görmekten mutluluk duyduğumu söyledim. Fotoğraflarımızı çektiklerini gördüm ve el ele bir poz verdik. O anlarda her şeyi unutmuş sadece zamana odaklanmıştım ve kulaklarımda ruhen diriliş müziği çalıyordu ve büyük hayalim gerçekleşiyordu” dedi.

Sözün özü ülkemizin bekası söz konusu olduğunda kâr zarar hesapları yapılmaz. Türk turizmcisi ülkesi için, devleti için, geleceği için elinden gelen tüm fedakarlıkları yapmalıdır ve yapacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk turizmcisine ve turizmine gösterdiği değer ve destek bu zorlu günlerin en büyük morali olmuştur.