Türkiye, dünyanın markasıdır

Türkiye, dünyanın bütün yollarının buluştuğu, kesiştiği, gelmiş geçmiş tüm medeniyetlerin yaşanmışlıklarıyla yoğrulmuş, harmanında özünde insan olmak, kardeş olmakla birlik ve beraberlik ruhuyla dünyayı ağırlamış, insanlığa derin izlerle kazınmış, medeniyetlerin anlam kazandığı sonsuz bir lebi deryadır, gönülden misafirperverliktir. Tüm dünyanın konuştuğu ülkenin ismidir Türkiye, suskunluğuyla bile çok şey anlatan.

Alnı ak, yüreği pak, nur yüzlü güzel insanımın, pamuk sakallı evliyaların adıdır Türkiye, bağdır, köktür, özdür, köprüdür, geçmişi geleceğe bağlayan ve yüreklerimize nakşolan. Asude bir bilgedir su gibidir Türkiye.

Mekfuresi adalet, istimalet olan yedi cihanda. Bayrak, vatan, millet sevdasıyla, ezan seslerinde imanıyla, Hakka yürüyenlerin, şehadet şerbeti içenlerin ülkesidir. Kökü mazide olan atidir. Vasiyet-i  şerefi ahde vefa olandır topyekun. Türkiyemiz dünyanın markasıdır, sonsuz bir hazinedir, erdemin, vefanın, kardeşliğin, geleneksel örf ve adetlerimizin, tarih kokan yaşanmışlıklarımızın, kahramanlıklarımızın kelimelerle anlatılamayan, hislerimizin, düşüncelerimizin, kan kırmızısı ölümsüz sevdasıdır, ecdadımızın topraktan gelen sesidir. Kıyamete kadar bizim ve bizlerin değerleriyle yaşatacağı ülkenin ismidir Türkiye…

Türk turizminin ve ekonomisinin kalbine adeta bir hançer gibi saplanılmaya çalışılan, bütün kahpeliklere inat içimizdeki ve dışımızdaki tüm düşmanlarımızı güldürmeyeceğiz. Kişisel menfaatlerimizi, kaygılarımızı bir tarafa bırakıp samimi ve dürüst bir şekilde tavırlarımızı net bir şekilde, kararlılıkla ortaya koymalıyız. Ülkemiz turizminin ekonomimize katkısı yadsınmaz ama artık “bittik, yandık, tükeniyoruz” diye naralar atmak yerine, oydu, buydu, şuydu efendim diye mazeretlerle turizm sorunsalı, olumsuz algı, yalan yanlış yönlendirmeler, köşe kapmacalar, sorunla sorunluyu birbirine karıştıran zihniyetler hem bu ülkenin turizminden, otelinden acentasından turizm sektörünün farklı kollarından para, konum, makam sahibi olup hem de yaşadığı topraklara, ülkesine ihanet, provokasyon ve gaflet içerisinde bulunanlardan, bu kafalardan ne turizme, ne memlekete en ufak bir fayda gelmez. Yazıktır, günahtır, ayıptır lütfen kendinize gelin. Bu ülkeyi, devletini beğenmeyen, başını kuma gömmüş sizler sanmayın ki fark edilmiyorsunuz. Gelin bu yanlıştan geri dönün. Türk turizmi de, ekonomisi de milli irademizin sarsılmaz gücüyle yarınlara güçlü bir şekilde ilerleyecektir, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.