Türkiye her daim en iyi tatil yeri

Türkiye’nin turizmde dünya üzerindeki güvenilir tatil limanı olduğunu, küresel, jeopolitik, ekonomik, tarihi ve kültürel değerleriyle turizm ve otel yatırımlarıyla 2017 ve daha sonrasında dünyada turizmin parlayan yıldızı olacağını hep birlikte göreceğiz. Ülkemizin geleceğinin en büyük teminatının kahraman milletimizin bizzat kendisi olduğunu... Liderinden milletine topyekûn birlik ve beraberlik ruhumuzu yaşadığımız ve tüm dünyaya gösterdiğimiz şu günler daha öncesinde de ifade ettiğim gibi turizmin geleceğinin bu günlerde saklı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu haftaki köşe yazıma bu duygularla başlarken sıkça sorulan, tavsiye istenilen, merak edilen iki hususta genel fikirlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İlki Türkiye’de en iyi tur operatörü sizce hangisidir? Hangi seyahat acentasından tatilimizi planlamalıyız ve otel ürününü satın almalıyız?

Malum en büyük hayal kırıklığı bir yıl boyunca planlanan, arzu edilen, gidilmek istenen bir tatil programının hayal kırıklığıyla sonuçlanması, düşlenen ile gerçekleşen tatilin arasında uçurum olması. Bu konuda da internet üzerinden yapılan araştırmalardaki tatil ürünü görselinden tutun da yanlış bilgilendirmelere varana dek birçok detay yanlış bir otel seçimine sebep olabilir. İşte tam bu noktada doğru seyahat acentasıyla birlikte tatil planlaması yapmak oldukça önem kazanıyor. Ülkemizde faaliyet gösteren birçok tur operatörü var ama bunların içinde cirosundan tatilci hacmine, ürün çeşitliliğinden fiyat ve avantajlarına, tatil öncesinde, tatil sırasında ve tatil sonrasında müşterisine gösterdiği önem ve hassasiyetlere varana dek birçok ayrıntıyı layıkıyla yerine getiren tur operatörleri arasında ilk sırayı Türk turizminin lider isimlerinden Mehmet Ersoy’un Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı ETS Tur çizgisini hiç bozmadan, ulaşımından rehberlik hizmetlerine ve misafir memnuniyetine, görüş ve önerilerine önem gösteren, tatilciyi yanıltmayan, her kategoride ürün çeşitleriyle bu işi doğru yapılandıran bir firma. Türkiye’nin en köklü mazisine sahip seyahat acentası Setur, kalitesini ve çizgisini bozmayan, istikrarlı bir firma. Özellikle son dönemde Veli Çilsal yönetimindeki Anı Tur, kültür turlarında ve ekonomik tatilde oldukça başarılı bir grafik sürdürüyor.  Bu firmalar gözlemlediğimde son dönemlerde dikkatimi çekenler. Tabii ki ülkemizin farklı tatil tercihlerine göre alanında hizmet sunan birçok kıymetli tatil firması ve çalışanları da tatil planlarınız için görevlerinin başında.

Gelelim ‘Türkiye’de en iyi otel hangisi’ Sorusunun cevabına; aslında en zor hem de en kolay soru bu. Bence önce personelini memnun eden otel, misafirini de en güzel şekilde ağırlar. Genel olarak baktığımızda arz talep dengesinde vermiş olduğunuz fiyatla almış olduğunuz hizmet en doğru oranda ise o otel kategorisine göre en iyi oteldir. Bir otelden ne beklediğinize göre memnuniyetiniz de değişkenlik gösterir. Tercih etmiş olduğunuz otelin lokasyonundan mimarisine, oda tipinden oda sayısına, yemeklerinden eğlencesine, kumsalından havuzlarına, aqua parklarından peyzajına varana dek birçok detay o oteli sizlere tercih ettirebilir.

‘Bir tatilden, konaklayacağımız otelden ne bekliyoruz?’ Bu soruyu iyi değerlendirmek ne istediğimizi iyi tespit etmek gerekir. Söz gelimi G20 zirvesinde de dünyadaki en başarılı organizasyona ev sahipliği yapan Antalya Belek’teki otellerimiz kitle turizmi için, oda sayılarından üst düzey hizmet anlayışlarına varana kadar makro baktığımızda organizasyonel yapısıyla ülke turizmimizin, marka otelleri olarak dikkatleri çekiyor. Bu otellerimizin sürdürülebilir istikrar ve kalitelerinden ödün vermeden yollarına devam etmeleri başta kendi bölgelerinde olmak üzere Kemer, Alanya, Kundu’daki otellerinde daha iyi otelcilik anlayışı için önemli örneklerdir. Antalya başta olmak üzere, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Çeşme gibi özellikle yaz aylarında tatil için tercih edilen bu bölgelerimizdeki otellerin de daha iyi bir tatil ve konaklama deneyimini ortaya koymalarında ülkemiz otelleri adına özellikle resort otelcilikte büyük görevler düşüyor. Türk turizminin güçlü marka algısında 2017 ve sonrası için daha güçlü bir şekilde emin adımlarla yükselebilmemiz için Turizm Bakanlığından valiliklere, turizm yatırımcılarından yöneticilerine, çalışanlarına varana dek her birey daha da çok çalışarak, üreterek, inanarak bıkmadan, yılmadan, usanmadan gece gündüz demeden bilinçli ve doğru stratejilerle Türkiyemizin geleceği için üzerine düşeni gururla, onurla yapacaktır. Milli irademizin sarsılmaz gücü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde daha da güçlü bir şekilde yarınlara yürüyecektir.