Türkiye ilgisi nereden geliyor?

Türkiye, Gezi Parkı olaylarından bu yana yabancı medya kuruluşlarının ilgi odağı. O zamandan bu yana birçok uluslararası basın grubu Türkçe yayın yapmaya başladı. Bu eğilim sürüyor. Son olarak İngiltere merkezli Independent gazetesi dijitalde Türkçe yayına başladı. Bu sitenin finansörü ise Suudi Arabistan. Almanya’nın Deutsche Welle’si, Rusya’nın Sputnik’i, İngiltere’nin BBC’si… Bu liste daha da uzar ama bunlar en büyükleri…

Özellikle yerel seçim döneminde çok ‘mikro’ çalıştı hepsi. Toplumun bam teli neyse ona basıp durdular. Türkiye ile ilgili hiçbir tane pozitif haber yaptıklarını görmedim.  Ne kadar olumsuz, ne kadar kötü gelişme varsa adeta üstüne atladılar. Çalışmayı tercih ettikleri gazetecilerin profiline bakılınca niyetleri de belli oluyor.

Zor zamanlardayız. Hem ekonomik hem güvenlik hem de insanlık adına kötü bir süreçten geçiyor dünya. Özellikle Ortadoğu’da daha sancılı ve sert dönemdeyiz. Böyle bir dönemde bu Türkiye ilgisini ben hayra yormuyorum. Bu konuya şimdilik bir girizgâh yapmış olayım. Devamı gelecek.

Ama benzer bir konuyla devam edelim. Şubat sonu, Türk Silahlı Kuvvetleri Ege’de Cumhuriyet tarihinin en büyük deniz tatbikatı olan MAVİ VATAN’ı başarıyla tamamladı. Ancak tatbikatın bittiği gün ABD merkezli Associated Press (AP), çok ilginç bir haber geçti. Atina mahreçli haberde son dönemlerde Ege’de toplu Yunus balığı ölümleri yaşandığı belirtiliyor. Haberin devamında bu ölümlerin nedeni MAVİ VATAN tatbikatına bağlanıyor. Kullanılan silah sistemlerinin ve sonarın buna neden olabileceği ima ediliyor.

TSK, Ege’de tüm uluslararası kurallara uyarak son derece başarılı bir tatbikat gerçekleştirdi. Hiçbir şey bulamayan koskoca AP, bula bula bu haberi bulmuş abonelerine geçecek. Süreci yakından takip eden Milli Savunma Bakanlığı, söz konusu habere sosyal medyadan tatbikat sırasında gemilerimize eşlik eden Yunusların görüntüsü ile yanıt verdi. Görüntülerle birlikte paylaşılan mesajı ise olduğu gibi aktarayım: “İcra edilen operasyonlarda dahi çevreye olan duyarlığını muhafaza eden Türk Silahlı Kuvvetleri, Mavi Vatan nöbetinde de denizdeki dostlarını koruma bilinci içinde hareket ediyor”

Kısacası manipülatif haberlerin bu kadar öne çıktığı bu zamanlarda YERLİ medya olarak bize her zamankinden daha fazla iş düşüyor.