Bu konuya hiç deðinmemiþtik.
Batýdaki güçlerin özellikle "Soros Merkezli" senaryolarýn baþýnda, Türkiye üzerinden "renkli devrimler"in gerçekleþtirilmesi vardýr.
Erdoðan'ýn "Tam baðýmsýz Türkiye modeli" ve "Yeni dünyada yerini alma" gayreti, bu "senaryoyu" engellemektedir.
Türkiye'deki tüm kalkýþmalara ve olaylara iyi baktýðýmýzda; zaten renkli devrimler için çeþitli "provalar" yapýldýðýný görebiliyoruz.
FETÖ iltisaklý yabancý "Erdoðan düþmanlarý"nýn, renkli devrimlere yönelik "teraneleri", tesadüfi bir olay deðildir.
Türkiye'nin renkli devrimlerin merkezi haline gelmesi için toplumun tüm kodlarýyla oynanmasý gerekiyor.
Erdoðan'ýn seçilmesiyle, büyük bir "felaketin" önü kesildi.
Bu kanaatimi destekleyen, çok örnekler var.
En önemlisi "Özerklik" konusu ve Türk Dünyasý yönetimlerine muhalif olan bir kaç ismin, kendilerini uzun bir süre "saklayabilmelerine" raðmen bu seçim sürecinde yaptýklarý paylaþýmlar, asýl gayelerinin farklý olduðunu ortaya koydu.
Kemal Kýlýçdaroðlu'nun seçileceðine o kadar emindiler ki, zaten bu konuda emin olmalarý; tüm kozlarýnýn masaya dökülmesini saðladý.
Yaptýklarý paylaþýmlarýn içeriði þu þekildeydi:
"Kemal bey kazandýðýnda, Azerbaycan ve tüm Orta Asya'da deðiþim umudu olacak..."
FETÖ propagandacýsý Rubin'in, "Türkiye'de renkli devrimler kaçýnýlmazdýr..." cümlesi, Ýran, Azerbaycan ve Orta Asya'nýn; Avrupa, Türkiye ve Amerika'daki muhaliflerin beklentisi ile örtüþüyor.
Azerbaycan asýllý olup da özellikle Avrupa'da yayýn yapan çeþitli Erdoðan düþmaný muhalifler:"Kýlýçdaroðlu gelirse, Ýlham Aliyev'i de kolay indiririz..." veya "Erdoðan giderse, Putin'de gider... " teziyle hareket ettiler.
"Yorumlarýn sosyolojik karþýlýðý var mý?" Diye soracak olursanýz, "Hayýr!" cevabýný rahatlýkla veririm...
Türkiye bu durumda neden kilit noktada?
Çünkü ABD uzun yýllar, iþlerini meðer FETÖ üzerinden Türk Dünyasý'nda gerçekleþtirmiþtir. 15 Temmuz gününe kadar istedikleri her þey yolundaydý.
Ne zamanki Erdoðan FETÖ terör örgütü ile mücadele azmini ve iradesini ortaya koydu, o günden bu güne Türk Dünyasý'ndaki iþlerine de çomak sokuldu.
"Tam temizlendi..." diyemeyeceðim. Hatta çokça kriptolarýn olduðuna dair bölgeden bilgiler de geliyor! Lakin esas mesele, bu aktörlerin rahat hareket etmesinin önünün kesilmesidir. Dolayýsý ile Erdoðan, büyük planlarýný bozdu.
Türk Dünyasý'nda Türkiyesiz hiç bir senaryo geçerli olamaz. Zaten Erdoðan Türkiye'si, ABD'nin Türk Dünyasýna yönelik yapmak istediði nihai senaryolara da karþý koyacaktýr.
Peki, renkli devrimler neden kötü?
Çünkü devlet yapýsýnýn sonuna kadar oturmasý; demokrasi, hak, hukuk ve adil ekonomik daðýlým konusunda sorunlar var.
Bu zayýf nokta, her türlü belalara kapý açýyor.
Türk devletleri bu konudaki sorunlarýný kendileri çözmeli. Aksi takdirde her türlü operasyonlara açýk hale gelecek kadar korkunç durum var ortada.
Erdoðan'ýn yeniden seçilmesi Türkiye'yi kaotik ortamdan kurtardý. Tabii Türkiye sýradan bir devlet deðil ve derin kodlara sahip. Ýçindeki oynamalar o kadar kolay olamaz.
Erdoðan düþmanlýðýnýn sýradan basit bir olay olmadýðýný anlamak için bir de bu pencereden bakýn derim.