Uzun bir aradan sonra, Merhaba. Hastahane günlerimde dualarýnýzla beni yalnýz býrakmadýðýnýz için gönül dolusu teþekkürler. Dün 23 Nisan'dý. 1920'de, Milli müdafaa güçlerinin tüm kuvvetlerini birleþtirerek, vatan millet namýna kurduklarý bir savunma hattýydý Meclis. Bir milletin hayat memat meselesi olarak ilan edildiðinden acil bir makamdý elbette. Ama acilliðinin yanýsýra, devamiyet de arzediyordu, zira karar merciiydi bu meclis. Meclis, milli varoluþun tecelligahýdýr. Meclis geleneðinin ne kadar önemli olduðunu bugünlerde Sudan'daki darbe ve karþý darbe olaylarýnda bir kere daha gördük.
Rahmetli Mahir Ýz'in ''Yýllarýn Ýzi'' adlý hatýratýný bu konuda çok deðerli bir tanýklýk olarak zikretmek isterim. Zabýt Katibi olarak, meclisin nabzýný tutan bir adamdý o. Bu hatýrat aracýlýðýyla, TBMM'nin ve milli güçlerin hangi zorlu mütareke koþullarýnda bir araya geldiðini okumak, Amasya, Sivas, Erzurum buluþmalarýný anlamak, 1.Meclis'te kimler vardý, 1. ve 2. grup niye anlaþamazdý, sorularý ve tüm bunlarýn cevaplarýnýn okunabileceði bir eser bu ve bugünleri anlamakta bize imkan saðlayacaðýna da eminim.
100 yýl aradan sonra, belki mütareke þartlarýnda deðiliz. Lakin dünya egemenlerinin Türkiye'ye biçtiði rol, çok da farklý deðildir. Bir ''þark Sorunu'' olarak gördükleri Osmanlý, belki Avrupa'dan kovulmuþ ama ''yenilenen þark Sorunu'' olarak Türkiye, halen Anadolu yarým adasýnda, Balkanlar, Akdeniz ve Kafkasya'nýn enerji kontrol hatlarýnda yer almaktadýr. Türkiye'nin bu çok kritik ve deðerli jeopolitiði, Türkiye'yi dünya muktedirleri nazarýnda mesele haline getirmeye devam edecektir.
***
Yine mi beka? Dediðinizi duyar gibiyim... Bugünlerde ''beka'' konulu tartýþmalarýn tümü, seçim atmosferinin de yol açtýðý yorgunluk dolayýsýyla, biraz komplocu býkkýnlýkla yorumlanýyor. Ama ABD'nin Ýran ambargosuyla aldýðý kararlar iþte ortada. Türkiye yine hedefteki maðdur ülke. Tabii, ABD'nin, Ýran gösterip Türkiye vurmasýnda S-400 krizi de yatýyor. Bir taraftan terör örgütleri silahlandýrýlýrken, diðer yandan Tükiye'nin kendi savunma sistemini kurmasý sürekli zorlaþtýrýlýyor.
Mesele sadece Ýran'ýn, ''nükleer yalnýzlýðý'' deðil. ''Türkiye'nin Sudanlaþtýrýlamayacaðý'' meselesi.
***
Allah binlerce rahmet eylesin. Þehitlerimiz yüreðimizi yaktý. Þehidimiz Yener Kýrýkçý'nýn taziyesinde istenmeyen olaylar yaþandý. Kemal Kýlýçdaroðlu'na yapýlanlar asla kabul edilemez. Bizde taziye büyük gelenektir. Kan davasý bile olunsa, taziye vermeye gelene el kalkmaz. Peki burada ne olmuþtur. Asýrlýk taziye adabý kalkmýþ da yer gök birbirine karýþmýþtýr. Niye? Buradan alýnacak büyük ibretler var.
Þehit yakýnlarý, niçin CHP'li liderlerle ayný safta namaza durmak istemiyorlar...
1- Canan Kaftancýoðlu gibi her fýrsatta milletin ezanýna, namazýna, örtüsüne saydýran ve açýkça daðdakilere sempati daðýtan bir isim, CHP temsilcisi konumuna getirilirse, olacaðý budur. CHP, içinden HDP'nin konuþtuðu bu vantrolog siyasetini acilen terketmelidir.
2- Asýl basiretse, Hükümete düþüyor... CHP'yi, HDP metamorfozuna hapsetmemek gerek...