Derin Analiz programýnda yaptýðýmýz çaðrýlara cevap vererek bize ulaþan bir grup mühendis kardeþimle yeni bir platform kurmak için yola çýktýk ve uzun süredir yaptýðýmýz çalýþmalar sonucu ciddi bir yol aldýk. Ortaya çýkan yapýlanmanýn amacý “TÜRKÝYE’DE TEKNOLOJÝK GELÝÞÝM ÝÇÝN GEREKSÝNÝMLERÝ ORTAYA KOYMAK, EKSÝKLERÝ TAMAMLAMAK, ADIMLAR ATMAK VE SONUÇLARI” projeler halinde ortaya koymak…
Sevgili dostlar, ayrýca bu platformun her üniversitenin içinde yapýlanmasý ve ortaya bir aðýn çýkmasýný hedefliyoruz. Eylül ayýndan itibaren üniversitelerimizde hatta liselerimizde “Türkiye’de teknolojik devrim” baþlýklý konferanslar düzenleyip elimizden geldiðince Bilim Ýnsanlarýmýzý arkadaþlarýmýz ile buluþturacaðýz…Bu yolda amatör olarak katýlýmcý olmak isteyen özellikle üniversite öðrencisi veya mezun arkadaþlarým bana [email protected] adresimden ulaþabilirler…
Peki bu adýmý neden atýyoruz ?
Hatýrlarsanýz çok uzun zamandýr “Bilgi-Teknoloji-Üretim Temelli” yeni bir ekonomik paradigma tanýmlanmasýný sorguluyoruz. Bu konuda sizlerle de birçok yazý paylaþtým. Geldiðimiz noktada atacaðýmýz büyük adýmlar “teknolojik sýçramalar” üzerine kurulacak ve deðiþen ekonomik paradigmanýn yeni dinamikleri ortaya çýkacak…
Bugün için “köþede iþini yapar” görünen birçok þirketimiz öne çýkacak ve YENÝ DEVLERÝMÝZ oluþacak…Uzun lafýn kýsasý; yeni paradigma üretim temelli olurken, üretimi nasýl yapacaðýmýz ve ne üreteceðimiz gibi detaylar da öne çýkarak sorgulanacak…
Sevgili dostlar, yukarýda özetini yazdýðým tez doðrultusunda haftada bir gün Ankara’da ve bir gün Ýstanbul’da teknoloji þirketlerimizin kurucularý ile de tanýþma fýrsatlarý düzenlemeye çalýþacaðýz. Amacýmýz þirketleri tanýmak ve þirketlere nasýl kaynak saðlayabilecekleri yolunda “yerel küresel piyasa enstrümanlarýný” anlatmayý denemek. BU YOLDA BÜYÜK ADIMLAR ATACAÐIMIZA ÝNANIYORUM…
ÜRETEN TÜRKÝYE ÞÝMDÝDEN HEPÝMÝZE HAYIRLI OLSUN…