TÜRKÝYE TOPRAKLARINDA GÝZLÝ SAVAÞ-2 Karayýlan hikayesi!

Ýsrail-PKK iþbirliði, Türkiye'ye yönelik çok ciddi anlamda ve geniþ kapsamlý psikolojik bir operasyon baþlattý. Ýlk olarak 14 Temmuz 2011'de, Gazze ablukasýný delme niyetiyle Ýskenderun'dan yola çýkan Mavi Marmara gemisi yoldayken Ýskenderun Deniz Ýkmal Komutanlýðý'na roketatarlý bir saldýrý düzenlendi. PKK eylemlerine hiç benzemeyen bu saldýrýda 6 asker þehit oldu. Bu tür saldýrýlar 2011'deki Silvan eyleminden sonra iyice yoðunlaþtý. 

Derken 12 Aðustos'ta istihbarat savaþlarýnýn bir parçasý olarak ilginç bir haber yayýldý. Ýddiaya göre PKK'nýn Ýran'daki kolu PJAK'a karþý geniþ kapsamlý bir saldýrýya geçen Ýran, PKK'nýn iki numaralý adamý Murat Karayýlan'ý yakalamýþtý! Karayýlan yakalanmamýþ olsa hemen ROJ TV'ye çýkar "Yakalandýðým söyleniyor ama yakalanmadým. Kandil'deyim!" derdi. Ama yakalandýðý haberi yayýldýktan sonra bir hafta süreyle Karayýlan ortalýkta görülmedi! Karayýlan'ýn yakalanýp sonra Suriye'yle NATO füze kalkaný konularýnda Türkiye'yle yürütülen kimi pazarlýklardan sonra serbest býrakýldýðý haberi inandýrýcý görünüyordu. 

Sonunda gerçek ortaya çýktý. Haberi yayan istihbarat kaynaðýyla MÝT-PKK görüþmelerini dillendiren kaynak aynýydý: Ýsrail! Amaç Hakan Fidan'ý ve MÝT'i yýpratmak, hem de Kürt sorununun çözümüne taþ koymaktý. 

Ýsrail gizli servisi Mossad, Ýran gizli servisi Savama ve Suriye gizli servisi El-Muhaberat, Alman gizli servisi BND, Ýngiliz gizli servisi MI6 ve ABD gizli servisi CIA'nin köþelerine yerleþtiði altý köþeli bir yýldýz, yani Museviliðin simgesi Davud Yýldýzýný andýran bu altý köþeli büyük yýldýzýn ortasýndaysa MÝT vardý! 

Bu yedi gizli servis gizli bir savaþ yürütüyordu. Nerede? Türkiye topraklarýnda. Bu savaþta Türkiye'ye yönelik olumsuz olabilecek sonuçlarýný yok etme görevi Ýstihbarat Karþý Koyma (ÝKK) ve Kontr Operasyonlardan sorumlu MÝT'e verilmiþti. Ýstihbarat kaynaklarý Soðuk Savaþ döneminde ÝKK faaliyetlerinin günümüze göre daha kolay olduðunu çünkü bütün istihbarat çalýþmalarýnýn Büyükelçilik ve konsolosluklar üzerinden yürütüldüðünü belirtiyor. 

Þimdiyse turist, öðrenci, gazeteci, akademisyen, arkeolog görünümü altýnda her türlü casusluk görevini ortaya çýkarmak kolay deðildi. Artýk MÝT'in iþi zor deðil, çok ama çok zordu...