Türkiye’de, Türkiye’ye karşı oynanan oyunlar-1

ABD gizli istihbarat kuruluşları içinde 1951 yılında kurulan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA), diğer ülkelerin gizli haberleşmelerini izlemek, şifreleri varsa, onları çözmekle görevlendirilmişti. Özetle bütün dünyayı dinleyen ve izleyen bir kurumdu NSA. 

Bünyesinde matematikçiler, fizikçiler, istihbarat uzmanları, dil bilimciler, kripto-analistler, bilgisayar mühendisleri gibi önemli bilim adamları çalışır. 

ABD istihbarat kuruluşları içinde NSA-CIA ortaklığı, gizli sinyal istihbarat birimi, (SIGINT) olan SCS yani Özel Toplama Hizmetleri çok önemlidir. Eski NSA çalışanı Edward Snowden'ın ortaya çıkardığı bilgilerin başında, ABD'nin bütün dünyayı nasıl dinlediğini gösteren bir ‘tele-kulak’ haritası vardır. 

Alman Der Spiegel dergisinde yer alan bu harita NSA-CIA görevlilerinin, dünyanın çeşitli yerlerinde ki 90 SCS birimini kullanarak, aralarında 35 ülke başkan/başbakanın da bulunduğu milyonlarca kişiyi dinlediğini açıklıyor. 

ABD diplomatik temsilciliklerin içindeki bu birimler, binaların çatılarına yerleştirilen ‘Einstein’  şifre adıyla anılan, çok güçlü antenler kullanır. Ülkelerin çoğunda ABD sadece dinlemek ve dış ilişkilerinde bu bilgileri kullanmakla yetinir. Ancak Türkiye, Yunanistan ve İtalya gibi, kimi NATO üyesi ülkelerde sadece dinlemekle kalmaz, bu ses kayıtlarını değiştirebilir, sahte bilgileri kayıtların içine yerleştirebilir ya da CIA aracılığıyla bu ülkelerde birilerini öldürtebilir! 

Ergenekon tezgahı başlamadan önce Türkiye'ye 35 Amerikan istihbarat görevlisi gelmişti. Bunlar geldikten sonra, Ergenekon'la ilgili bilgiler yetkililere ve de basına sızdırıldı. 

Günümüzde de ABD, İsrail ve İngiltere sürekli olarak Türk milletinin ‘algılarını incelemekte ve neredeyse günlük raporlar hazırlamakta.’ Amaç, Türkiye'nin fitilinin ne zaman ateşleneceğini ayarlamaktır! 

Gerçi Türkiye NATO'ya 1952 yılında girdi ama Amerikan istihbarat birimleri, 1947 yılında dinleme istasyonlarını kurmuştu bile! Özellikle rahmetli Menderes'in telefonları günde 24 saat dinleniyordu. Yeşilköy’deki MAH merkezinde, (MİT'ten bir önceki istihbarat birimi, Milli Amele Teşkilatı) Amerikalılara ayrılmış bir bölüm vardı. Türk yetkililer bu bölüme giremiyordu bile... 

(Yarın: Kenan Evren dilktatörlüğünde, Türk-İslam Sentezi ve Gülen)