Türkiye’den ne istendiğini yazmış!

Terör günümüz dünyasında kendi politik ajandasını hayata geçirebilmek üzere devletlerin başvurduğu bir yöntemdir.. Herhalde kimse, terör örgütünün, insanları öldüre öldüre bitirmeyi hedeflediğini hesaplamıyordur… Kim elinde tutuyorsa terör örgütlerini idare eden uzaktan kumandayı, onun bir gündemi var demektir.. Nedir o gündem?.. 44 vatan evlâdını katlederek, ‘size bu kadar acı yaşattım, eğer dediklerimi yapmazsanız başka acılar da yaşatırım’ diyen güç,  ne istiyor bizden?..  CHP’nin danışmanı Koray Çalışkan madde madde yazmış..

1) Çözüm sürecine dön
(PKK karşısında diz çök ve bölünme politikasını hayata geçir)

2) Suriye iç savaşına karışma
(Esed’in gücünü tahkim etmesinin yolunu aç, PYD devletinin hayata geçmesini sağla)

3) Bütçeyi kalkınmaya harca
(Yerli ve milli savunmaya ayırdığın kaynağı kıs)

4) Maceracı olma, gerçekçi ol
(İntikam hırsıyla hareket etme, emredilene boyun eğ)
Kısa başlıklar halinde twitter mesajı olarak yazılan bildirinin daha kapsamlısı bugün Çankaya Köşkü’nde CHP Genel Başkanı eliyle hükümetin önüne konulursa sürpriz olmasın.. Ama hepimiz buna Türkiye Cumhuriyeti devletinin ne yanıt vereceğini az-çok tahmin ediyoruz sanırım.. Sayın Kılıçdaroğlu bilmiyorsa eğer, o da bu vesileyle öğrenir artık..

Hayri İnönü hakkında ne yaptınız?

CHP, PKK ile yüzleşmeye parti içinden başlasın derken çok açık örnekler var karşımızda..

20 Kasım’da PKK’nın Kartal’da tertiplediği mitinge otobüs yollayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü hakkında hangi işlem yapıldı mesela?.. Skandal ortaya çıktığında bir açıklama yapıp, PKK mitingine otobüs yollandığını kabul eden Hayri İnönü, suçu belediyedeki iki adamının üzerine atarak sıyrıldı bu işten..  Partisi, kendisine soru bile sormadı..  Hayri İnönü.. Her fırsatta, ‘hükümet bile bana bir şey yapamaz, bu toplum ayağa kalkar, ben bu ülkeyi kuran adamın torunuyum’ diyorsun.. Bu işler öyle olmuyor.. 44 vatan evlâdını şehit verdik daha üç gün önce.. Bu devlet kimsenin adına-soyadına, gözünün yaşına bakmaz.. 

Alkışlar Besim Tibuk için

NET Holding 56 milyon Euro ve 4.2 milyon dolarını TL’ye çevirdiğini bildirdi KAP’a.. Besim Tibuk için çok büyük bir para değil kuşkusuz.. Çok ciddi bir tesiri olmadığını da söylememiz lazım.. Ama ‘100 dolarını bozdurana saç traşı bedava’ kampanyalarının yapıldığı bir ortamda, güzel hareket..