Türkiye’nin her yeri bir başka güzel…

Ülkemiz illeri, ilçeleri, köyleri, mahalleleri ile her köşe bucağında dünyanın en güzel coğrafi kültürel ve tarihi değerlerini ve miraslarını barındıran, geleneksel yeme içme ve folklorik özellikleriyle de turizm potansiyelini yaşayan, yaşatan nadir özel eşsiz bir turizm destinasyonun dünyadaki merkezi gözbebeğidir. Turizmde dünyanın marka ülkesinin ismidir Türkiyemiz... Anadolu insanının gönülden misafirperverliğiyle karşılar, her noktasında ağırlar, en güzel şekilde uğurlar, unutulmaz hatıralarıyla iz bırakır kalplerde, hafızalara kazınır…

Bolu kışın bir başka güzeldir... Turizmin davetkar sesinde çağırır, davet eder bizleri bu  güzellikleri keşfetmeye yaşamaya... Köroğlu’nun diyarıdır. Kartalkaya kış aylarının en özel kayak merkezidir, müdavimi en çok olan yeridir yıllardır... Yedigölleri, Gölcük gölü, Abant gölü, Sünnet gölü, Sülüklü göl, Akkaya travertenleri, Aladağ Yaylaları, Mengen’den Osmanlı Sarayına uzanan ve bugünlere gelen ünlü aşçıları dededen toruna sımsıcak lezzetleriyle karşılar bizleri... Göynük'te Akşemseddin Hazretleri Fatih Sultan Mehmet Han’in hocası karagün dostu... Mudurnu'su, Seben’i, Gerede’si derken saymakla bitmez değerlileri... Dağları, gölleri, kaplıcaları, havası alır götürür bütün dertleri... İstanbul Ankara arasında kolay ulaşılabilir lokasyonuyla dört mevsim tatil için kucaklar bizleri…

Seben köylünün hayalinin gerçeğe dönüş hikayesi Vegke…

Vegke, Bolu Seben’de bir köylü ailenin fertlerinin isimlerinin baş harflerinden oluşuyor. Volkan, Emine, Gamze, Kadir, Emir.

Ailede herkes kütük evlerde çalışıyor. Volkan Arıkoğlu, dönemin Seben ilçe Kaymakamı olan Alper Balcı’nın makamına giderek “Kaymakam Bey benim bir hayalim var” demesiyle bir hayalin gerçeğe dönüş hikayesi başlıyor.

Dönemin Kaymakamı Alper Balcı “Seben İlçe Kaymakamı olarak Seben’de yörenin özelliklerini gösteren bir konaklama yerinin olmayışı ağırıma gidiyordu zaten, Bozyer Köyündeki yeri beğendik. Ve Vegke kütük evlerinin yapımına başladık. Volkan’ın hayali vardı ama ne parası, ne projesi vardı. Biraz da Kaymakamlığın projesidir diyerek turizm belgeli kütük evlerimizi bu zor bürokratik coğrafyada tamamladık. Volkan’ın babası Kel Metin tam bir kanaat önderi, başından bir sürü şey geçmiş nükteden bir ihtiyar” diyerek bu mücadeleyi anlattı.

Farklı bir tatil anlayışı için sıradanlıktan kurtulup emeğin zaferini görmek. Doğaya dönmenin vakti geldi demek istiyorsanız, Kel Metin’in Sırım Kebabını, Bozbaşını, Volkan Ustanın İza Bulguru pilavını yemek istiyorsanız ve bir ailenin yüreklerini ortaya koydukları hayallerine misafir olabilirsiniz. Bolu Seben Vegke Kütük Evlerine uğrayarak Seben’de yürüyüş yollarında Kırıkçı Kanyonu, Solaklar kaya evleri, Muslar kaya evleri, Pavlu Kaplıcaları ve Güz deresinde stres atabilir, kedere, öfkeye yer yok burada diyerek güzel vakit geçirebilirsiniz.

Bugünlerde yüzde yüz doluluk oranlarının yaşanıldığı Kartalkaya kayak merkezindeki Grandkartal Hotel ve Karacasu mevkiindeki doğa dostu 311 yıllık tarihi meşe ağacını koruyarak Türk turizminin hizmetinde olan Gazelle Resort & SPA’da Bolu’da tatilin konaklama adresleri olarak güvenle tercih edebileceğiniz yerler arasında.

Türk turizminin tanıtımı, sektörün önemli gelişmeleri ve temsilcilerini ve daha birçok konuyu sizlere aktarabilmek için yola çoktan koyuldum. Tatil tadında kalın.