Türkiye’yi yolundan engellemek için...

Başlık uzun, yeniden yazacağım; Türkiye’yi gittiği yoldan döndürmek, yüzyılın fırsatlarını yok etmek ve bölgeyi bataklığa döndürmek için TOPYEKÜN SAVAŞ bile çıkarabilirler...

Konuya her zaman temkinli yaklaşmama rağmen, artan gerilimi ve oynanan oyunu gördükçe bazı noktaları paylaşmam gerektiğini düşünüyorum...

Maddeler halinde sorgulayalım;

1- Konuya sadece “İsrail’in Gazze saldırısı” başlığı altında bakmak doğru değil. Yaklaşan seçim önemli bir gerçek olsa da “bu saldırı” için bence eksik bir motif.

2- Bu saldırı ve Esed’le kol kola yürütülen KAOS planının altında daha büyük bir hedef var! “Ne?” derseniz, durum tespiti yapalım sonrasında ortaya koyacağım.

3- Bugün tablo çok net; Orta Doğu ve Yeni Dünya Denkleminde “pozisyon kaybeden bir İsrail” ve “Sürekli pozisyonunu güçlendiren bir Türkiye” gerçeği var. Türkiye sadece bu denklemlerde değil aynı zamanda ekonomik olarak da hızla yükseliyor.

4- Bu trend böyle devam ederse Türkiye 10 yıl içinde bir Dünya Dev’i olacak ve devam eden “denklem kurgulamasında” tartışmasız galip olarak yerini alacak. Başta ekonomideki “girişi kesmek” esas olmak üzere, BAZILARI için tek bir seçenek var; bu genel gidişe DUR demek!

5- Bütün ve parçalarına bu mantık içinde bakınca, Suriye-İsrail-AB özellikle Almanya için tek hedef var; maliyeti ne olursa olsun Türkiye’yi yukarı taşıyan dalgayı kırmak, tersine çevirmek.

6- Bu yolda özellikle kaybedenlerin 10 sene içinde “geri döndürülemez” bir şekilde altta kalacaklarını da düşünürsek, zaten “kaybettikleri” bir yapı içinde “TOTAL DESTRUCTION” yani “TOPTAN TAHRİBAT” yoluna girmek de zor değil. Daha açık yazayım; Orta Doğu’da toptan bir çatışma çıkarıp, başta Türk ekonomisine giriş durdurmak ve arkasından siyasi olarak bizi zora düşürmek istemeleri ve adım atmaları çok kolay ! Onlar için TEK ÇIKIŞ!

Sevgili dostlar, İsrail-Almanya çizgisinde kaybedecek bir şeyi kalmayan ve her geçen gün Türkiye’ye karşı pozisyon kaybedenlerin KLÜB’ü, her yolu deneyebilir. Önemli olan ülke olarak bizim sağlam durmamız ve her geçen saniyenin lehimize işlediğini bilmemiz. Türkiye “topyekun çatışma tuzağına” çekilmeye çalışılacak! LÜTFEN DİKKAT! Sakin olalım, zaman bize çalışıyor!

Son söz : Sakin olmak “Gazze’deki kardeşlerimizi” İsrail’in insafına terk etmek değil ! O hatayı daha önce Bosna’da yaptık ! Gereken her adımı atacağız ve Türk-İslam Dünyası’nın lideri olarak gerekirse yolu biz çizeceğiz...

Başbakan Erdoğan’ın tarihi sözleri...

Pazar günü Erdoğan’ın Mısır’da yaptığı konuşmada kullandığı birkaç cümle “tarihi” olmakla birlikte aslında “yeni bir racon kesmek” olarak tanımlanmalı...Bir Türk Başbakanı ilk defa bu kadar açık ve net “İslam Ülkelerine, teşkilatlarına ve yapılanmalarına” reform mesajı veriyor ve sözünü sakınmadan “siz ne işe yarıyorsunuz” diyor...Daha açık yazayım; bu sözler İsrail’e yapılan “one minute” çıkışı kadar önemli ve bence DAHA NET ANLAŞILMASI için önümüzdeki günlerde en az o kadar tartışılmalı...

Sevgili dostlar, Arap Ülkelerinin gözünün kulağının orada olduğu bir ortamda “bu uyarıyı” yapmak arkasından “Hamas-El Fetih” denklemine girmek ve sonrasında “reform zamanı” demek kolay bir yol değil. Başbakan bu yola girdi, mesajı verdi ve çok önemli bir YENİ DENKLEMİN ilk harcını koydu!

Yıllardır İngiliz “kucağında” uyuyan Arap ülkelerinin silkinmesine yaptığı bu katkı umarım “yeni bir Arap uyanışının” önünü açar ve Lider ülke Türkiye’nin attığı adımlara ayak uydurup “İslam Ülkelerine” yapılan haksızlık, zulüm ve baskının önünde DAĞ GİBİ durabiliriz...

Tekrar ediyorum; çok çok önemli bir konuşmaydı, sorgulamaya, anlamlandırmaya hep birlikte devam edeceğiz, etmeliyiz...