Üç yıldızlı şampiyon Kartal

Beşiktaş, kadro kalitesi ve alternatif oyuncularının fazlalığı ile dün akşam mücadele ettiği Gaziantep’ten kat kat üstün bir takım. Sabaha kadar oynasalar Kırmızı-Siyahlılar’ı yenebilecek güce sahip. Ancak maç öncesi şampiyonluk yarışı devam ediyor olmasına rağmen TFF’nin, talimatların dışına çıkarak Gaziantep stadının çok büyük bir bölümünü Beşiktaş taraftarına açmış olması, haksız rekabet ve kötü bir örnektir. Ayrıca Beşiktaş takımının G.Antep’i yenebilmek için TFF’nin bu gereksiz uygulamasına da ihtiyacı yoktu.

Küme düşmesi kesinleşmiş Antep, güçlü rakibi karşısında oyunu çirkinleştirmedi ve elinden geldiği kadar mücadele etmeye çalıştı. Beşiktaş ise güçlü kadrosu ile daha maçın başlaması ile birlikte müthiş bir baskı oluş- turdu ve Babel ile Oğuzhan ikilisinin birbirlerine yaptığı asistler ve attığı güzel goller ile soyunma odasına iki farklı önde girdi.

İkinci yarıda G.Antep de ani ataklar ile tehlikeler yaratmasına rağmen Talisca’nın iki golü ile farkı bulan Beşiktaş şampiyonluğunu ilan edip 3. yıldızı da takmayı hak etti.

Bu sezon ligin ilk yarısında yönettiği ve çok net kırmızı kartlık bir pozisyonda Quaresma’yı oyundan ihraç edemediği için çok eleştirildiği Beşiktaş-Trabzon maçı sonrasında Kartal’ın sadece Antalya deplasmanında görev yapan Mete Kalkavan bu kez de Gaziantep deplasmanında, 90 dakika sonunda çaldığı düdük ile Beşiktaş’ın şampiyonluğunu ilan etti.İlk yarıda Cenk Tosun’u tutarak durduran ve umut vadeden bir atağı önleyen Musa Nizam’a gösterdiği sarı kart doğruydu. Cenk rakibini kolundan tutarak düşürdükten sonra kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda hakemin verdiği faul kararına oldukça itiraz etti ancak karar doğruydu.