Üçüncü havaalaný ihalesi için bir uyarý

Eðer bu Devlet kendine ve kendisi için çalýþan fertlerine hatta bu yolda canýný verenlere sahip çýkýyorsa ve çýkacaksa; BU KAZA AYDINLATILMADAN ATLASJET, HAVALÝMANI ÝHALESÝNE GÝREMEZ...

Hangi kaza ve özellikle kimden bahsediyorum;

Doðru tahmin ettiniz, bahsettiðim kiþi Engin Arýk ve arkadaþlarý...

Bu kaza olduktan, o deðerli bilim insanlarý aramýzdan ayrýldýktan sonra “normal deðil” vurgusu yapmýþ, detaylandýrmýþ ve þunlarý yazmýþtým; “...CERN laboratuvarlarýnda dünyanýn nasýl oluþtuðuna ve sonrasýna dair bütün bildiklerimizi deðiþtirebilecek bir deney yapýlacak. Bu deneyde Türkiye’den de çok önemli isimler yer alacak. Ama bir o kadar önemli hatta Türkiye’de bu iþin baþýndaki Engin Arýk gibi isimler yer alamayacak... Sebebi de birçok vatandaþýmýzla birlikte 6 bilim deðerimize mezar olan uçak kazasý... Türkiye’nin parçacýk fiziðinde uzman 6 ismi düþen bir uçakta yaþamlarýný noktaladý. Bu ekibin baþýnda Prof. Dr. Engin Arýk vardý ve Arýk, bu önemli deneylere, geleceðin enerji kaynaðý olarak kabul edilen toryum konusundaki bilgilerinden ve araþtýrmalarýndan dolayý çaðrýlmýþtý... Arýk, yakýnlarýna her zaman þunu söylerdi: Yeraltý ve yerüstü kaynaklarý ile stratejik konumu gereði Türkiye’yi asla bu coðrafyada rahat býrakmayacaklar... Toryumla ilgili geliþtirdiði proje ile Türkiye’nin büyük bir avantaj saðlayacaðýný ve rezervlerimizin iç-dýþ borçlanma gereði dahil, birçok sorunumuza çare olacaðýný düþünüyordu... Türkiye’nin, Arýk’ýn çalýþmalarý ile geliþtirmeye baþladýðý hýzlandýrýlmýþ ýþýn tabanlý askeri teknoloji de iþin ayrý bir noktasýydý...”

 

Sevgili dostlar, Arýk’ýn “þüpheli kazada” aramýzdan ayrýlmasýndan sonra yazdýklarýmdan birkaç satýrý sizlere aktardým...Þimdi gelelim güncel detaylara...

Bu sabah havalimaný haberlerini okuyup, ihaleye girecek firmalarý görünce kan beynime sýçradý! Sanki hiçbir þey olmamýþ gibi KONU AYDINLANMADAN o kazayý yaþayan ve Türkiye’nin en deðerli bilim insanlarýnýn da uçaklarýnda aramýzdan ayrýldýðý firma da ÝHALEYE GÝRÝYOR!

Bu noktada konuya dikkat çekmek için o dönemde de sorduklarýmdan yola çýkarak bazý detaylarý hatýrlatmak istiyorum;

1- Uçaðýn enkazý hiçbir þekilde yanmamýþ. Halbuki dünyada gerçekleþmiþ çok az uçak kazasýnda yangýn çýkmaz. Oran son derece düþük. Ayrýca uçaklarda kullanýlan maddeler son derece yanýcý özelliklere sahip. Burada varmak istediðim sonuç UÇAÐIN YAKITININ YETERLÝ MÝKTARDA OLUP OLMADIÐIDIR...

2- Kaptan pilot uçak “inbound” konumunda piste yaklaþýrken normalden daha kýsa sürecek bir rotaya sapmayý tercih etmiþ. Bunun sonucunda da orada bulunan tepeye çarpmýþlar. Hiç yangýn çýkmamasý ve pilot ekibinin ani bir kararla daha kestirme bir rota tercih etmesi Madde 1’de yer alan iddiayý artýrýyor; yakýt az!

3- Kaza sonrasýnda delil teþkil edebilecek uçak parçalarýnýn baþka firmalara satýlmasý “anlaþýlamaz” olduðu kadar “ne kapatýlmaya çalýþýlýyor” sorusunu da doðuruyor...

4- Uçaðýn düþtüðü dönemde enkaz bölgesine giden Süleyman Demirel Üniversitesi Fizik Bölümü Baþkan Yardýmcýsý Prof. Dr. Abdullah Kaplan, “Üzerinde çalýþtýðýmýz konu; büyük bir teknoloji... Laboratuvar Ankara’da kurulacak. Parçacýklarý hýzlandýrarak yüksek enerjili ýþýn oluþturulacak. Bu projeden, sanayiden askeriyeye kadar 232 küsur alanda yararlanýlabilecek” açýklamasýný yaptý. PEKÝ SONRA bu konuda neler oldu!!

Sevgili dostlar, “Atlas Projesi bünyesinde” yer alan Türkiye’nin “kilit ismi” Atlas Havayollarý’nýn düþen uçaðýnda ekibi ile birlikte yok oldu! Sonrasýnda ne oldu? Dikkatli bakýn, çok önemli detaylar göreceksiniz! Tekrar ediyorum; O DÖNEME ÝYÝ BAKIN!

Sonuç: Bu DEVLET deðerlerine saygý duyuyor ve koruyorsa ve bunu yapmaya da devam edecekse böyle bir olayda adý geçenler ASLA AMA ASLA bu ihaleye giremez! Türk Milletine ve Türk Devletine DUYURULUR!

Son söz: YAPMAYIN bu ihaleyi eðer bu detaya bile dikkat etmeden yapacaksanýz! ARIK ve arkadaþlarýnýn bu DEVLET ve MÝLLET için kaybý karþýlanamaz ve asla unutmayacaðýz, unutturmayacaðýz!

ÖNEMLÝ Not: 2008 yýlýndan bir gazete haberi; “...Kimliði belirlenemeyen bir kayakçý tarihin en büyük deneyi projesinde çalýþan fizikçi Bilge Demirköz’e çarpýp aðýr yaraladý ve ortadan kayboldu. Genç fizikçi Isparta’da düþen uçakta ölen Prof. Arýk’ýn ekibindendi...”