UEFA’da hazırlık maçı

En son Trabzonspor’un maçı yayınlanmadığında takvimler 1984 yılını gösteriyordu. Inter ile oynanan ve Trabzon’da Tuncay Soyak’ın golü ile 1-0 biten maçın rövanşında kaleci Şenol’un kafası yarılırken, ceza sahası dışından aleyhimize verilen penaltı sonucu Trabzon maçı 2-0 kaybederek elenmişti. Bundan tam 30 yıl sonra Trabzonspor’un hem de bir UEFA maçını yayınlayan kanal bulunamadı. Son dakikada yapılan yayın girişimleri ise hiçbir sonuç vermedi. Rostov takımının resmi youtube hesabından izlemeye çalıştığımız maç tam anlamı ile bir işkence oldu.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçının rövanşında Trabzon ilk maçta elde ettiği skoru koruma amaçlı bir kadro ile sahaya çıktı. İlk on beş dakikası dengeli geçen karşılaşmanın bu dakikadan ilk yarının sonuna kadar olan sürede Rostov takımının baskısı ve hakemin müsamahası ile sert oyununu izledik. Trabzon’da oynanan ilk maçın başarılı isimlerinden Cardozo ve Constant’tan yoksun kadronun forvet hattında gol ümidi olarak Deniz Yılmaz forma giyerken sakatlanan Aykut’un yerine oyuna giren Mustafa Yumlu ve yeni transfer Belkalem defansta neredeyse hatasız bir oyun sergiledi.Trabzonspor ilk 45 dakikada bir atak denemesi dışında neredeyse Rostov kalesine hiç gitmedi. Maçın ilk yarısı 0-0 sonuçlanırken Belkalem ilk yarıyı sarı kartla tamamladı.

Son 20 dakikada  Sefa’nın yerine oyuna Cardozo girdi.  2. yarıda yer yer Rostov takımının sertliklerine şahit olduk. Maçın son on dakikasında genç Batuhan’ın oyuna girmesi benim en çok heyecanlandığım andı. Uluslararası bir karşılaşmada genç oyuncuya şans veren Vahid Hoca’nın ilk maçtaki “Elersek mucize olur” demecini unutturdu.

Deniz’in forvet hattındaki etkisizliği ve Salih Dursun’un iz bırakmayan oyunu göze çarpan ayrıntılar olarak söylenebilir. 0-0 lık skorla UEFA Avrupa liginde gruplara kalan Trabzonspor için Rostov maçı  yeni kurulan kadronun bir arada oynamasına neden olan iyi bir hazırlık maçı oldu.