Umarım söylentidir

Büyük bir medya grubunda yakında çok ciddi işten çıkarmalar olacağı konuşuluyormuş.İddia o ki, yabacı bir danışmanlık şirketi önce söz konusu grubun başka sektörde faaliyet gösteren bir işletmesinde re-organizasyon gerçekleştirmiş. Şirketin hizmetlerinden memnun kalan patronaj medya grubu için de benzer bir çalışma yapılmasını istemiş. İşte o çalışmada sona yaklaşılmış ve söz konusu medya grubunda 300 ile 500 kişinin işten çıkarılacağı iddiaları dolaşıyormuş. Çalışanlar için ne ızdırap dolu bir süreç...İnsan kaynakları servisi başka bir iş için arasa bile ekranda numarayı görünce yürekleri hop hop ediyordur...

Yabancı danışmanlık firmalarına medya şirketlerini dizayn ettirmek son 5 yılın modası. Bugüne kadar yapılmış ve başarılı olmuş bir örnek yok zira medya çalışanı herhangi bir şirket çalışanı gibi değerlendirilemez. Basit bir örnek vereyim, elinizde iki muhabir var. Biri, hergün haber yapıyor, bültene sokuyor, kendi alanında iş atlamıyor. Diğeri 15 günde bir haber yapıyor ama o haber Türkiye’de gündem oluyor.Baktığınızda iki muhabir var ama ikisi de aynı statüde ama hangisi daha faydalı sorusunun cevabı kişiye, yöneticiye, göre değişir. Bunu yabancı bir şirketin medya ile hiç alakası olmayan adamları nasıl anlayacak?

Eşek arısı...

Yok, öğrenemedik gitti şu deprem şiddeti ile büyüklüğü arasındaki farkı.Salı günü yaşanan sarsıntının ardından bir sürü kanalda yine depremin şiddeti şu kadar diye rakamlar verildi. Depremin aletsel büyüklüğü olur, şiddeti yer üstündeki yapılara verdiği hasar rakamıdır.

Yani Ege’de olan depremin şiddeti şu an için sıfırdır.Her depremin ardından aynı hatayı yapan spikerler ve en önemlisi editörler.Aradaki farkı öğrenin artık.