Halime Sürek KAHVECİ
Halime Sürek KAHVECİ
Tüm Yazıları

Umduğunuz tatil mi bulduğunuz tatil mi?

Yaz tatilini kıştan, kışın vereceği molayı yazdan planlama lüksüne sahip olanlara imreniyorum. Aslında onları düpedüz kıskanıyorum. Bir keresinde öğretmen arkadaşlarımızla birlikte erken rezervasyon yaptırmıştık. Evet normalde ödeyeceğimizden çok daha az ödeme yaparak nefis bir tatil geçirdik. Ancak son anda patlayan işleri toparlamak öyle zamanımızı aldı, stres katsayımız o kadar yükseldi ki tatil rahatlığını son gün hissedebildik. Bu da bize ders oldu. Ne yazık ki erken rezervasyon güzelliğinden faydalanamıyoruz. Bir hafta ya da 15 gün öncesinden karar veriyoruz ne yapacağımıza. Öyle olunca da umduğumuz değil, bulduğumuz tatilin tadını çıkarıyoruz. Aslında çocuklarla tatil, hele bir de çocuklar küçükse birçok ayrıntıya dikkat etmeyi gerektiriyor. Eğer siz de henüz yaz planı yapmadıysanız, çocuklu tatil konusundaki önerilere kulak vermeye ne dersiniz?

Turizm sektörünün yenilikçi firmalarından Gezinomi’nin Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yıldız, ebeveynlerin kurtarıcsı olan ‘çocuk dostu oteller’i ve avantajlarını anlatırken, dikkat edilmesi gerekenlere de işaret ediyor. Çocuklu ailelere önerilerini sıralayan Yıldız otel içindeki aktivitelerin, tesislerin, çocuk bakımı konusunda eğitimli personelin ve çocuklar için özel hazırlanan mönülerin minikleri mutlu ederken, aynı zamanda ailelerinin de tatillerinin keyfini çıkarmalarını sağladığını söylüyor.

BEBEKLİ AİLELERİN DİKKATİNE!


Tatile çıkarken kalacakları otelin çocuklara uygunluğunu kontrol etmeyen ailelerin, birçok problemle karşı karşıya kalabileceğine dikkat çeken Yıldız, bu tip otellerde çocuk bakımı üzerine eğitim almış personelin bulunmaması nedeniyle birçok aksaklık ve kaza yaşanabileceğini vurguluyor. Yıldız önerilerini şöyle sıralıyor: “Bebekli aileler, kalacakları otelin bebek arabasıyla hareket etmeye uygun olup olmadığını araştırmalı. Yaşça daha büyük çocukları olan aileler ise çocuğun sosyalleşme ihtiyacını unutmamalı ve bu yönden aktif otellere yönelmeli. Sağlık konularında hassas aileler, kalacakları otellerin yeterli doktor ve eğitimli personele sahip olup olmadığını araştırmalı, tercih etmeyi düşündükleri otelde önceden kalmış çocuklu ailelerin yorumlarını inceleyip ön bilgi edinmeli.”