Ummadık taş baş yarabilir

Fenerbahçe’nin Alanyaspor karşısında kendi sahasının avantajını iyi kullanarak farklı kazanmasını bekliyoruz. Yalnız Alanyaspor’u küçümseyerek sahaya çıkarlarsa, “Ummadık taş baş yarar” hesabı beklenmedik sonuçla karşılaşabilirler.

Büyük takımlar her maça çıkarken kazanabilmek hırsını ve ihtirasını yaşamak zorundadırlar. Fenerbahçe’ye puan sıralamasındaki yeri hiç yakışmıyor. Bugüne kadar kazandığı maçlarda bile sıkıntılar çekti. Artık dirilmesi lazım.

Ozan Tufan milli maçta sakatlandı. Fenerbahçe cephesinde anlayamadığım, Ozan’ın yokluğunu karalar bağlamış şekildeki düşünmek niye? Ozan’ın yerine Salih var.. Salih, Advocaat’a pek şirin görünmeyebilir. Ama Salih gibi bir yeteneği hazır hale getirmek görevi de Hollandalı teknik direktöre aittir. Aatıf’i silip süpürdü.

Stoch’a ters bakıyor. Elindeki kadroyu bana göre hala yerli yerinde kullanmış değil. Fernandao bir sakatlık geçirdi, bir türlü düzelemedi. Van Persie için gelen haberler “İyi çalışıyor, hazır hale gelmiş” diyorlar. Umarım öyledir.

Emenike gol atan adam görüntüsü içindeyken, gol atmadığı maçlarda bireysel yetenekleri kısıtlı olduğu için ayağına top aldığında saçmalıyor. Sow’a gelecek olursak; onun da hala bir varlık gösterdiğine şahit olamadık.

Fenerbahçe’nin iyi futbol sergileyebilmesi için orta saha kurgusu olağanüstü performans göstermek zodurndadır. Savunması göbekten zaman zaman rakiplerine gol şansı vermesine rağmen Sarı-Lacivertliler’in en iyi yeri olarak gözüküyor. Fenerbahçe’nin bu kadar sakat futbolcuları olması da bana şaşırtıcı geliyor. Lens var mı, yok mu belli değil. Sakat olan futbolcular istirahate çekilir gibi bir hale geliyorlar. Hasan Ali’nin ne olduğunu bilmiyorum. Daha sezonun başında bu kadar sakat veren bir takım soru işareti olarak karşımıza çıkıyor.

Eğer F.Bahçe hala kısır döngü içinde futbol oynayacaksa, tribünleri doldurma şansı da çok zor gözüküyor. Ben hiçbir dönem böylesine tribün boşluğu görmemiştim. Bunun da tek nedeni, sergilenen futbolunun iç açıcı olmayışıdır. Zirveden bu kadar kopuk olursa tribündeki taraftar grubu her geçen gün seni terkeder.