“Umudumuz Kovid-19”

Yeni umutları, Çin’de zuhur eden ve dünyayı esir alan Kovid-19 virüsü.

Sokaklarda duvarlara değil ama internette “Umudumuz Kovid-19” yazmaları an meselesi.

Yaptıkları imalarla, yazıp çizdiklerinin satır aralarında “Umudumuz Kovid-19” diyorlar ama bunların yaşadıkları hezeyan neticesi açık açık da “Umudumuz Kovid-19” yazacaklar.

Durumları vahim. Sağlık Bakanlığı Çin virüsüyle uğraşırken bir yandan da bu ruh hastalarıyla uğraşması zor. Karantina altına almak da imkânsız. Sayıları yüz binleri buluyor.

Hezeyan seviyeleri son limitte. Facebook ve Twitter’daki duvar fotoğraflarını “Umudumuz Kovid-19” yazısıyla değiştirirlerse şaşırmayın diye şimdiden sizleri ikâz ediyorum. Yakınlarınızda bu güruhdan birileri varsa onları bir süre internetten uzak tutun. Bu süreçte hezeyanları geçmez biliyorum ama hiç değilse seviye olarak hezeyanlarında bir düşüş olur.

Kendimi zorlayıp onların zaviyesinden baktığımda Çin virüsünden medet ummalarını anlıyabiliyorum. Kolay değil. O kadar plan proje yaptılar, masraf yaptılar ama olması için histeri nöbetleri geçirdikleri hâdise olmadı.

Olmasını istedikleri hâdise için yaptıklarını, kronolojik bir sıralamayla olmasa da hemen aklıma gelenleri sıralayayım: MİT tırları kumpası, 17/25 Aralık yargı darbe teşebbüsü, Batıcı Gezi ayaklanması, hendek terörü ve 15 Temmuz Anadolu’yu işgal teşebbüsü.

Arada başka teşebbüsler de oldu ama ben belli başlı olanları sıraladım. Terk dertleri, efendilerine boyun eğmeyen Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmekti! Hamdolsun, başaramadılar.

En son kurulan iki parti onlara umut ışığı olmuştu ama gördüler ki partiye kuranlar bile umut olacaklarına inanmıyorlar. Bir iki gaz verdiler ama nafile.

Hezeyan yaşayanların arasında bulunan gazeteciler de Erdoğan’ın aleyhine olacağını düşündükleri her hâdiseden sonra “Erdoğan bundan sonra iktidarda kalması zor” başlıklı video çekip internete koyuyor. Kendileri takdir ediyorum, hiç usanmadan hemen hemen her gün aynı başlıkla video çekiyorlar. İçinde bulundukları hezeyandan dolayı, “Yahu ben aynı başlıkla onlarca video çektim ama Erdoğan hâlâ iktidarda, rezil oldum bir süre video yayınlamayayım” diyemiyorlar. Çin virüsü Kovid-19 konulu videolarında da, bundan sonra dünyanın eskisi gibi olamayacağını Türkiye’de de büyük değişimler olacağını söylüyorlar. Değişimden neyi kastettikleri mâlûm. Henüz, “Kovid-19’dan sonra Erdoğan’ın iktidarda kalması zor” başlıklı bir video görmedim. Herhalde biraz Çakır-keyif olunca çekerler!

Çin virüsü Kovid-19’un esir aldığı dünyada Türkiye bir yandan kendi vatandaşlarını nerede olursa olsun, kaç kişi olursa olsun özel uçak seferleriyle alıp yurda getirirken, diğer yandan da kendisinden yardım isteyen ülkelere de yardımını esirgemiyor. Mezkûr güruh da yurtiçi ve yurtdışından Türkiye aleyhine yalan dolan haberler yayarak Kovid-19’a medet secdesi yapıyorlar!

Virüsünün çaresi bulunur da bu soysuzluğun çaresi bulunmaz!..