Umutlar sürüyor

Ezeli rakibi Galatasaray ile arasındaki puan farkı; Fener’i ligin son haftalarındaki maçlara havlu atmışçasına bir futbola mahkum etmiş gibi gözüktü. Kayseri, maçın daha hemen başında Cleyton ile bir gol kazandı ve sonra da oyunu rölantiye alarak topu ayağa çevirip, ilk yarıyı bu skorla noktalamış oldu.

Maçın genelinde Fenerbahçe saman alevi gibiydi. Bir var, bir yoktu.

İlk yarı itibariyle sahada görev yapmaya çalışan Krasiç ve Orhan iyi futbol sergilemezken özellikle Krasiç’in iyi bir futbolcu olduğunun iddia edilmesi için bin tane şahit lazım derim. Aykut Kocaman bu pas tutmuş futbolcusunu parlatıp parlatıp sahaya çıkarmaktan vazgeçsin artık. Böylesine verimsiz, ne yaptığı belirsiz Krasiç’e görev vermesi olağanüstü büyük lüks olur artık. Aykut hala ısrar etmekte ve Salih gibi genç yeteneği görmezden gelmeye devam etmektedir.

İkinci yarı Krasiç’in yerine Kuyt, Orhan’ın yerine de Sow girince Fenerbahçe daha baskılı oynar gibi gözüktü ve Kuyt’ın atmış olduğu golle maçı eşitledi.

Fenerbahçe’nin hücum gücü Webo dün gece Krasiç’ten pek farklı değildi. İnanılmaz kontrolsüz, topa sahip olamayan, hücum bölgesinde nerede, ne yapacağını bilemeyen bir görüntü içine girince ondan beklenen gol de Allah’ın lütfuna kalmıştı.

Fenerbahçe’yi ligdeki son maçlarında anlamsız görmeye başladım. Daha üç gün öncesinde Benfica karşısındaki Fenerbahçe’yi yere göğe sığdıramamıştık. Benfica maçında mükemmel futbol sergileyen, üst üste gol pozisyonları bulup, bir gol atıp, üç topu direkten dönen ve şanssızlığına mahkum olan o maçtaki Fenerbahçe, ayakta alkışlanmıştı.  Kayseri karşısındaki Fenerbahçe ise maalesef aynı futbolu tekrarlayamayan ve de muhteşem seyircisini suskunluğa gömendi.

Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’ı rotasyona gidiyor diye eleştirmiyorum. Yapması gerekenleri yapıyor ama Salih’i bırakın ilk 11’e almayı, 18 kişilik kadroya almamış olmasını da istesem de istemesem de eleştirmek zorunda kalıyorum.

Son dakikada Bobo’nun topla elle oynaması tartışmasız penaltı. Cristian ise penaltıyı bu kez gole çevirerek, Benfica maçı öncesi günah çıkarmış oldu.

İyi veya kötü Fenerbahçe bu karşılaşmayı kazanarak, matematiksel olarak şampiyonluk umudunu gelecek haftalara taşımış oldu.