Ustura Kemal’i öldürmek

Ustura Kemal’i İstanbul’u işgal eden askerler değil ama Show TV yöneticileri öldürecek galiba... Salı günleri ekrana gelen dizi ani bir kararla pazar gününe alınmıştı, şimdi yine salı gününe alınmış.Bir diziyi öldürmek için bundan daha kusursuz bir uygulama olmaz.Dizinin salıları topladığı seyirci pazar yayınıyla başka yerlere gitti.Pazar günü diziyi ilk kez izleyen ve belki seyirci olacak kişiler bir daha aynı yerde Ustura Kemal’i bulamayacaklar. Bir diziyi kaydırmadan önce tekrar bölümlerle değişiklik yapılması planlanan günde sondaj yapılır, vesaire ama Show TV bunu yapmayıp, iki kere gün değiştirip, başladığı yere döndü. Show TV yöneticileri seyircinin elde kalem kağıt kanalda yayınlanan dizileri takip ettiklerini sanıyorlarsa yanılıyorlar. Seyirci bakar beklediği dizi yayında yoksa başka kanala gider, dizinin gittiği günde seyrettiği başka program varsa ona devam eder... İddia ediyorum, daha oynanmamış Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin gününü iki kere değiştirin, seyirci azalır.

Merak...

Acun Ilıcalı Star TV’ye geçtiği günlerde, “Artık eskisi gibi izlenmeyecek” diye yazan arkadaşlarımız olmuştu. Onlar hala zaman zaman televizyon yazmaya devam ediyorlar, Acun Ilıcalı da birinci olmaya... Televizyon seyircisi için Acun Ilıcalı evin oğlu durumuna geldi bir kere... İnsanlar nasıl evlatlarını kolay kolay sokağa atmazlarsa kısa vadede Acun Ilıcalı’yı izlemekten de vazgeçmezler. Ancak bir tehlikeye de dikkat çekmem lazım.Survivor’da yaşananlara dair ortaya atılan iddialar Ilıcalı’ya zarar vermez ama giydiğim çorapları çöpe atarım, bir daha giymem tarzı cümleler tahminlerden daha fazla zarar verir.

Sonunda...

Günaydın’ın başındaki isim Şirin Sever geçen sene Kanaltürk’te Pazar Eki’yle ekrandaydı.Pazar sabahları çok iyi konukları ekrana çıkardı, iki sunuculu bir yayında gazeteci olarak sorularıyla dikkat çekti.Turkuvaz Medya Grubu’nun bu etkin silahı kendi kanallarında kullanmaması bana hep garip geliyordu, o garabet bitti. Şirin Sever A Haber’deki Jurnal isimli programının ilk bölümünde Sinan Çetin’i konuşturdu, beklediği etkiyi de çıkan haber sayısıyla aldı. Görürsünüz Jurnal’den daha çok mal çıkar...