Uyanın artık

Akhisar, bir kaç sezondur hem de üst üste F.Bahçe’den puan koparıyor; Şükrü Saraçoğlu’nda iki gol atıyor ama; gene kimseye yaranamıyor. Çünkü (Genel ve hakim kanaate göre) gariban Anadolu takımı o puanları almamış, F.Bahçe vermiştir. Herkes Pereira’nın yaptığı hatalardan ve takımın gevşemesinden sözediyor ama; Akhisar’a aferin diyecek bir Allahın kulu çıkmıyor.

O kadar ki; artık spor yazarlığı yapan Rüştü Reçber, gazetesindeki (Bilgisayar diliyle 2500 vuruş tutan) uzun yazısında, Akhisar’ın adı bile geçmiyor. Konuk ekibin herhangi bir becerisinden sözetmiyor... Akhisar’ı tebrik etmesinden vazgeçtim; takımın ardını bile yazmıyor.

Maçın sonucunu bilmeden, o yazıyı internet portalından okumaya kalkan biri; F.Bahçe’nin kiminle oynadığını bilemez... Anadolu takımının bu kadar yok sayılmasına da “Oha” birader.

Aslında bu bir Rüştü Reçber suçu değildir. Toplumun geneli, benzer bir kayıtsızlık içindedir. Medya, puan kayıpları üstüne türlü türlü felaket tabloları çizerken; bu büyük şoku yaratan her açıdan yok seviyesindedir.

Akhisar gibi, F. Bahçe’den puan çıkarmayı alışkanlık haline getiren bir takımın bile, esamesi okunmaz.  Rıdvan Dilmen de, televizyondaki “Yüzde Yüz Futbol” programında; rakibin becerisinden çok, kendi eski takımının hatalarından dem vurdu. Sezar’ın hakkını Sezar’a veren yok!

Türkiye bu ayrımcılık illetinden, yanlış focus noktasından, 3 büyük saplantısından kurtulmadığı sürece; Astana gibi takımların çelme atmasından asla kurtulamayacaktır. Çünkü teşhis yanlış... Tedavi yanlış... İlaç yanlış... İşin kötüsü, doktor da yanlış!

Cerrahi operasyon sırasında, hastanın göğüs ya da karın boşluğunda neşter/sargı bezi/ameliyat bıçağı unutan hekimler gibiyiz. Teşhisin doğru olsa bile işe yaramıyor.

Anadolu takımlarını küçümseme huyundan vazgeçmeliyiz. Başarılarını ön plana taşımaz, hatta tam aksine yok farzedersek; yıllardır olduğu gibi gelişimlerini sağlayamayız. Onlar güçlenecek ki, ligimiz güçlensin... Ligimiz güçlenecek ki, 3 büyükler daha da büyüsün.  Bu kurguyu, bu döngüyü, bu gerçeğin gereğini gerçekleştiremediğimiz için; son 15 yıldır dünya futbolunda kış uykusuna yattık.

Anadolu büyümeden, sen de büyüyemeyeceksin Türkiye. Uyan artık!