Uydurma penaltı Cim-Bom’u bitirdi

Galatasaray için Avrupa Ligi’nde dönüm noktası maçıydı. Rakibi Benfi ca’da 4 as oyuncu yoktu. lk 11’de gençler vardı. Kadro olarak Cim-Bom daha ağır basıyordu.

Ancak mücadeleye iyi başlayamadık. Portekiz ekibi sürekli önde baskı yaptı. Bu da bizim rakip sahaya çıkışlarımızı zorlaştırdı. İlk 10 dakikadan sonra biraz kıpırdayan Belhanda’nın önderliğinde maça denge geldi. Onyekuru ile bir gol kaçtı ki, tribündeki taraftarlar saçını başını yoldu. Bu tür maçlarda fırsatı buldun mu fileleri havalandıracaksın. Marcao’nun bir hava topunda eline çarpmayan meşin yuvarlağa İspanyol hakemin penaltı kararı vermesi büyük hataydı. Çünkü Marcao topu göğüsü ile kesmişti. Rakip kazanılan haksız penaltıyı Salvio ile gole çevirip öne geçti. Cim-Bom morali bozulsa da Luyindama, Fernando ve Feghouli ile gol girişimlerinde bulundu. Diagne ilk yarıda çok pozisyon bulamadı çünkü Benfi ca defansı göz açtırmadı. 

İlk yarıda Cim-Bom’un aksayan bir yönü de sağ ve sol beklerinin kanatlardan bindirme yapmamasıydı. Tabi rakip de beklenenden çok koşup, mücadele edince Aslan istediği oyunu sahaya yansıtamadı.

İkinci yarı Galatasaray bütün riskleri alıp gol için saldırdı. Nagatomo’nun uzun ortasında Luyindama kafa vuruşuyla Galatasaray’ı beraberliğe ulaştırdı. Benfica biraz panikledi, defansa çekildi. Cim-Bom ikinci golü ararken maalesef kalesinde gol gördü. Seferoviç defansın hatasında Muslera’yı avladı.Terim’in Mariano ve Sinan Gümüş hamlesi işe yaramadı. 

Bu sonuçtan sonra tur umutları Kaf Dağı’nın ardında.