Uyma Sen O’na Zeyd..!

80’li yıllardan ilk kademe mahalleden teşkilatlarından, ilçe teşkilatlarındanberi çizgisinde değişiklik olmadangelen, millet davasında gayret gösterdiğine şahit olduğumuz,tanıdığımız bir arkadaş..!

Zeyd ASLAN, Millete ve değerlerine, teşkilatına sadık, içten dıştan muhalif fırtınalara yelken açmayan,haksızlıklar ve tantanacılar karşısında dilsiz şeytan durumuna düşmemek için çırpınan bir yapıda,hareketin içinde akıl baliğ olmuş,muamelatında ve hayatında dürüst bir arkadaş..!

Fakat genç ve dinamik yaşına rağmen siyasi bir yorgunluk mu geçiriyor dersiniz, ne dersiniz bilmem..!

Hakkı ve sabrı tavsiye eden bir medeniyetin gönüllüsü olmasına rağmen, son zamanlarda sabır eşiğitaştıve millet ve değerleriyle mücadeleyi şiar edinmişbir kısım tantanacı’lara aldandı ve onlara uydu..!

-Önce, 80 darbecilerinin danışma meclisine atadığı,sonraları çiçek sulayıcılığı ile tanınan, önüne gelen hakaret eden, nerede ne konuşulur bilmeyen, misafirlikte kendi ülkesinin Başbakanı’nın hanımınasiyasi suikast yapmaya kalkışan, TBMM’sinde her fırsatta kokan ağzı ile olay çıkaran , bi edep birine uydu..!

-Aslında, Edeb’in Edepsize katlanmak olduğunu iyi bildiğine inandığım Zeydkardeşim, zaman zaman kendisininde itiraf ettiği gibi öfke kontrolünde sıkıntılar yaşadı..!Yıllardıredepsizliklerle boğuşmanın izleri olsa gerek..!

-Son olarak yine Aziz milletin, Aziz meclisinin kürsüsünde ağzına geleni hiçbir elekten geçirmeden konuşmayı marifet ve siyaset zanneden tantanacıyauydu..! Halbuki O’nun görevi O..! Senin görevin de O’nauymamak..!

Sanki tanımıyorsun O’nuZeyd..! Soyadı İnce olsa da, O’nun politik kalınlığını bilmiyor musun?

O’nuhayatına örneklediği politikacı tarifini hiç duymadın sanki..!Aynen şöyle diyor O ;“Politikacı dediğin düğün evinin def ‘çisi, cenazeevi’ninyas’cısıdır”..! Ne güzel tarif ediyor kendisini, halini anlayışını, tavrını ortaya seriyor, ben buyum kardeşim diyor..! Yıllarca Milletin anasından emdiğini burnundan getiren Demirelist bir anlayışın son temsilcilerindenO..!

Sen de kalkıp O’na uyuyorsun..!

Tanımıyor musun O’nu, bu ülkenin gönlünde taht kurmuş Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’ına, Başbakanyardımcısına“Bunların zekâsı buna yetmez. Birsenaryo hazırlanmış. Bunların eline verilmiş. Bu figüranlardabunu oynuyorlar” diyen O değil mi?
O, her iki kişiden birisinin aksüt gibi helal oylarıyla üst üste seçtiği bir Başbakan’a ve partisine;
"Başımızda bir bela var; diktatör” diyen,
“Ruh hali bozuk bir adam” diyen,
“o kıblesi dönmüş bir başbakan”diyen,
"AKP biliyorsunuz sabıkalı bir partidir”diyen,
“Bunlarınki şerefsizlik. Bunlarınki hırsızlık. Bunlarınki namussuzluk"diyen,
“ gelmiş geçmişen büyük yalancı, iftiracı”,en büyük kumarcı, yetim hakkı yiyen”diyen Odeğil mi..?
Milletin savcısına,jakoben bir üslupla “Adam gibi yaz savcı, adam gibi. Ben hükümeti yıpratmak istemiyorum yıkmak istiyorum.” diyen darbeci sevicisi O değil mi..?
Ey Zeyd kardeşim O“Caminin altında dükkan açacaklar, oradan rant elde edecekler, birilerine peşkeş çekecekler" diye tantana yapsa da, cami emlakçısı bir zihniyetin adamı olduğunu bilmiyor musun..?

Anayasa Mahkemesine hitaben;CHP iktidarında“ yargılamanın, yeniden yargılaması olacaktır. Bunu bilin..!" diye tehdit eden O değil mi..?

Bilmiyor musunki, peygamber ocağı dediğimiz şerefli ordumuzun komutanları paşalarımıza "Light Paşalar"diye seslenip “ iki tip paşamız var artık. Bir Türk ordusunun paşaları vardı, bir de NATO paşaları var”diyerek aşağıladığını..!

Bilmiyor musun O’nunTBMM Başkanı Sn.Cemil Çiçek’e “bağımsız düşünme yeteneği olmayan aciz, korkak”adamdediğini…

Zeyd kardeşim O’nun görevi tantana yapmak. Yani, gürültü yaparak milletten gerçeği saklamak. Terakkiyi, kazanılan onuru,refahıgölgelemek, millet kazanımlarını fark etmesin diye çırpınmak.!

Hele, TBMM’sinde her yıl büyük bir önemle takip edilen bütçe görüşmeleri onun için bulunmaz nimet. Kaçır mı hiç, dişlerini göstererek, ağzı köpüre köpüre, eller kollar havada sekiz çizerek yapacak tantanasını..! Sen de bu tantanayı gaza gelmeden sabırla seyredip neşelenecektin..! Neyse oldu bikere..!Yaptığının hata olduğunu kabul ediyorsun ya bu bizim için önemli..!

Altın çamura düşmekle değer kaybetmez..!

Bir adama bak, bir de laf’a..!Uyma senO’na ve Onlara..!