Uzaylılar aramızda geziyor olabilir mi?

Şeytan Kapısı - Devil’s Gate dünyayı fethetmek için uğraşan uzaylıların macerasını perdeye taşıyor. Her ne kadar korku türünün klişelerini de kullansa bilimkurgu severleri tatmin edecek bir yapım...

Hollywood’un değişmez konusudur dünyayı istila eden uzaylılar meselesi. Bu olgunun gerçekliği üzerine hiç bir kanıt bulunmasa da insanlar nesiller boyu bu olayın kanıtlarının ortaya çıkmasını bekler. Sinema da açıkçası bir asıra yakın süredir bu beklentiyi artıracak öyküleri perdeye taşıdı. Bunun en ünlü örneği Orson Welles’in 1938 yılında yaptığı yayındır. Dünyalar Savaşı romanını bir radyo tiyatrosu olarak sunan Welles yüzünden Amerikalılar bir çılgınlığa tutulmuş, Marslılar’ın dünyayı istila etmeye başladığını sanmışlardır. Kimi ellerindeki tüfeklerle uzaylı avına çıkmış, kimi arabalarıyla şehirlerden kırsala akın etmiştir. Bu kargaşa yüzünden emniyet kuvvetleri ve ordu radyoyu basmış, her 15 dakikada bir “Bu bir radyo tiyatrosudur, gerçek değildir” diye anons geçilmiş ama insanları inandırmak mümkün olmamıştır. Hatta bu toplu histeriye Hitler bile tepkisiz kalmamış ve “Güya imkanlar ülkesi ABD Marslılar’ı da kendi topraklarına indirdiler” diye dalgasını geçmiştir. Tarihteki tek toplu histeriye sebep olan uzaylı vakası bu da değildir. 51. Bölge’de hala ününü devam ettiren başka bir uzaylı fenomenidir. Bu hafta vizyona giren Şeytan Kapısı ismiyle bir korku filmi beklentisi oluştursa da aslında başarılı sayılabilecek bir bilimkurgu. Konusunu kısaca özetleyim, Şeytan Kapısı, kaybolan anne ve oğlunu bulmaya çalışan bir ajan ve şerifin hikayesini anlatıyor. Bir anne ve oğlu Kuzey Dokato’da küçük bir kasaba olan Şeytan Geçiti’nde ortadan kaybolur. Tüm kasaba alt üst edilmiş fakat kimse onlardan bir iz bulamamıştır. Bu gizemli davaya atanan FBI ajanı Daria Francis araştırma için kasabaya gider. Tüm gözler kadının kocasının üzerindedir. Fakat kasabanın şerifi kadının kocasının biraz garip de asla cinayete karışmayacağını söyler. Ajan Daria şerifin bu ısrarından rahatsız olup kendi gözleriyle kocayı görmek ister. Eve gittiklerinde bütün kapıların, camların tahtalarla kapatılmış olduğu ve tuzaklar kurulduğunu görürler. Daria artık emindir koca eşini ve çocuğunu öldürmüştür. Zar zor olsa da kocayı göz altına alırlar ve kasabaya götürmek için arabaya binerler. Fakat araba çalışmamaktadır, telefonlarınında kesik olduğunu görürler. Sonunda bir yıldırım fırtınası başlar grup tekrar eve kaçmak zorunda kalırlar. Çünkü yere düşen bu yıldırımlar garip gölgeleri toprağa taşımaktadır. Filmin bundan sonrası sürprizli ve gerilimi bol sahnelerle devam eder. Yönetmen Clay Staub’un ilk uzun metraj filmi Şeytan Geçidi. Biraz ham bir yönetmenlik olsa da gelecekte iyi işler çıkaracağına inandığım bir isim oldu Clay Staub. Oyuncu kadrosuna gelince daha çok televizyon yıldızlarından oluşmuş bir kadro söz konusu ama filmin büyüsünü bozacak, çok kötü bir performans görmedim. Birçok kalitesiz film içinde Şeytan Geçidi izleyici için iyi bir alternatif...

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Devil’s Gate

Yönetmen: Clay Staub

Senarist: Clay Staub

Oynayanlar: Amanda Schull, Milo Ventimiglia, Shawn Ashmore

Yapım: 2017, Kanada, ABD, 94 Dak.

VİZYONDAKİLER

Christopher Robin

Artık büyümüş olan Christopher Robin, çok fazla çalıştırıldığı, düşük ücret aldığı ve geleceğinin belirsiz olduğu bir işte takılıp kalmıştır. İşi hayatını kaplamış, ailesine hiç vakit ayıramamaktadır. Çantasıyla ilgili olarak başına gelen bir şanssızlığın ardından Pooh ve çetenin geri kalanı, çok önemli eşyaları bulmasına yardım etmek için geri döner.

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Marc Forster

Senarist: Alex Ross Perry

Oynayanlar: Ewan McGregor, Hayley Atwell, Bronte Carmichael, Mark Gatiss

Yapım: 2018, ABD, 114 Dak.

Genç Titanlar Filmi

Titanlara öyle gelmektedir ki tüm süper kahramanlar kendi filmlerinde başrol oynamaktadırlar, daha doğrusu Genç Titanlar haricinde tüm süper kahramanlar. Fakat grubun lideri Robin bu durumu düzeltmeye ve yardımcı oyuncu yerine yıldız olarak görülmeye kararlıdır. En popüler Hollywood yönetmeninin dikkatini çekmeye odaklanırlar.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: Teen Titans Go! To the Movies

Yönetmen: Peter Rida Michail, Aaron Horvath

Senarist: Michael Jelenic

Seslendirenler: Fatih Özkul, Damla Babacan, 

Ali Erdinç, Sema Kahriman

Yapım: 2018, ABD, 93 Dak.

Eva 

Ölen müşterisinin yazdığı tiyatro oyun metnini çalan genç ve yakışıklı jigolo Bertrand, bir yıl sonra başarılı, popüler bir oyun yazarı haline gelir. Yazarın tek sorunu yazması gereken yeni tiyatro oyunudur. Bu arayış içinde bir gün, gizemli ve çekici bir eskort olan Eva’yla tanışır. Aralarındaki ilişki, zamanla Bertrand’ın hayatını mahvedecek bir takıntıya dönüşür. 

FİLMİN KÜNYESİ

Yönetmen: Benoit Jacquot

Senarist: James Hadley Chase

Oynayanlar: Isabelle Huppert, Gaspard Ulliel, Julia Roy, Marc Barbe

Yapım: 2018, Fransa, Belçika, 100 Dak.

Karanlık Zihinler

Ruby Daly, Amerika’nın yüzde 98’ini öldüren korkunç vebadan kurtulmuştur. Hayatta kalanlar çok değişik güçlere sahiplerdir ve sadece çeşitli renklerle tanımlanırlar; yeşiller (çok zekiler), maviler (telekinez) ve turuncular (zihin üzerinde kontrol). Ruby Daly, korku içersinde olan Thurmond’a, kendisi gibi turuncu olan çocukların yanına gönderilir.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: The Darkest Minds

Yönetmen: Jennifer Yuh Nelson

Senarist: Chad Hodge

Oynayanlar: Mandy Moore, Amandla Stenberg, Patrick Gibson, Harris Dickinson

Yapım: 2018, ABD, 105 Dak.

Sıfırın Altında: Dağdaki Mucize

Eski bir sporcu olan Eric, insanlardan uzaklaşıp, geçmişindeki sorunlarla yüzleşmek için California’nın Sierra Nevada dağlarında bir evde inzivaya çekilmiştir. Usta bir snowboard’cu olmasına rağmen, bir gün büyük bir kar fırtınasına yakalanıp dağ zirvesinde kaybolur. Yakınları ve kurtarma görevlileri ona ulaşmaya çalışırken, Eric sekiz gün boyunca dondurucu soğukta savaşmak zorunda kalacaktır.

FİLMİN KÜNYESİ

Filmin orijinal adı: 6 Below: Miracle on the Mountain

Yönetmen: Scott Waugh

Senarist: Madison Turner

Oynayanlar: Josh Hartnett, Sarah Dumont, 

Mira Sorvino, Kale Culley

Yapım: 2017, ABD, 94 Dak.